Hlavní obsah

Dočká se San Francisco konečně vítězství?

Už přes týden čekají na výhru baseballisté San Francisca. Obři se naposledy radovali 22. července proti San Diegu; dočkají se dalšího vítězství dnes, kdy přivítají Washington?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

San Francisco během této doby prohrálo dvě série zápasů za sebou. Nejprve je 3-0 na zápasy vyprovodil na svém hřišti Washington a dalším týmem, který proti Obrům uspěl třikrát po sobě, byl o víkendu Pittsburgh. Dnes se kalifornský tým vrací domů a doufá, že v AT&T Parku zvládne nadcházejících pět zápasů lépe, než ty poslední. Jejich prvním soupeřem je Washington; San Francisco mu určitě bude chtít oplatit nedávné porážky - to si ale hráči trenéra Aloua budou muset na pálce vést lépe než o víkendu, kdy ve třech zápasech nasbírali pouhé čtyři body. Na kopec se dnes za domácí postaví Noah Lowry. Pětadvacetiletému nadhazovači se letos nedaří tak jako v minulých letech, proti Washingtonu ale před pěti dny odházel jeden z nejlepších utkání sezony - během šesti směn nezavinil jediný bod a bez vítězství opouštěl hřiště jen vinou toho, že se jeho spoluhráčům nedařilo v útoku.

Ani Washingtonu se víkend vůbec nevydařil. Po úspěšné sérii proti San Franciscu odcestovali Nationals do Los Angeles, kde je čekaly tři zápasy proti místním Dodgers. Ve všech Washington vyhořel; první prohrál ostudně 1-13, další potom 5-7 3-4. Nejblíž k vítězství měli hosté včera, kdy po šesté směně vedli 3-2, Dodgers ale dokázali utkání obrátit a získat celou sérii tří zápasů pro sebe. Washington tak zůstal na dně své divize, přestože se nedařilo ani Floridě, které dýchá na záda. Za hosty dnes zahájí utkání na nadhozu veterán Astacio, který se utkal v duelu s Lowrym před pěti dny; utkání tehdy rozhodlo selhání dohažovače Beniteze v deváté směně, takže ani Astacio si - přes svůj slušný výkon - nepřipsal ani výhru, ani prohru.

V posledním souboji obou týmů uspěl Washington, na stadionu San Francisca by dnes podle bookmakerů měli ale uspět domácí. Společnost Bwin proto Obry vypsala jako favorita s kursem 1.65. Věříte, že hosté prodlouží černou sérii domácích? Potom si vsaďte na Washington, kurs je 2.29.

Reklama