Hlavní obsah

Newcastlu dnes stačí remíza

Vítězství z Lotyšska budou dnes v odvetě druhého předkola poháru UEFA obhajovat na svém stadionu fotbalisté Newcastlu. Soupeřem jim bude znovu FK Ventspils.

Foto: AFP

Hráči Newcastlu se radují ze vstřelené branky na půdě Ventspils.

Článek

Anglickému celku se o víkendu povedl vstup do nové sezony Premier League, když na domácím St. James Parku porazil Wigan 2:1. Newcastle patří mezi týmy, které v létě svůj kádr příliš neobměňovaly. Povedl se jim jen jeden velký nákup, ovšem ten stojí za to - z Chelsea sem zamířil irský "rychlík" Damien Duff. Toho hned trenér Glenn Roeder zapracoval do sestavy, na jeho oblíbený kraj zálohy. O víkendu se ovšem zranila brankářská jednička Shay Given, který kvůli problémům se zády dnes nenastoupí. V základní sestavě ho nahradí zkušený Steve Harper a na lavičku náhradníků usedne jako dvojka teprve osmnáctiletý Nizozemec Tim Krul. Proti Wiganu se zranili také střelec rozhodující branky Shola Ameobi a obránce Craig Moore a z bolestí hlavy se zotavuje Nicky Butt, který proti Wiganu šel ze hřiště už v 16. minutě. Výčet zraněných na straně domácích je velice obsáhlý, Newcastle má přesto pořád rozhodně kvalitnější kádr než Ventspils, který ale trenér Newcastlu Glenn Roeder nechce podceňovat. "Lotyšský celek byl v některých fázích zápasu velice dobrým soupeřem, který si dokázal vypracovat i několik brankových příležitostí. V dnešním utkání musíme být obezřetní a jejich šance tím eliminovat", řekl na adresu Ventspils Roeder.

Hráči Ventspils o víkendu utrpěli první porážku v aktuální ligové sezoně, přesto pořád vévodí domácí soutěži, i když se na ně dotahuje nebezpečná Skonto Riga. První zápas předkola sice nezvládli výsledkově nejlíp, ale jejich výkon nebyl vůbec špatný. I přes domácí prohru dnes Lotyši určitě nic nevypustí a pokusí se proti oslabenému soupeři poprat o kvalitní výsledek. Trenér mužstva Roman Grigorčuk nebude postrádat žádného z hráčů, který nastoupil v domácím utkání, navíc jich několik o víkendu v lize šetřil, a tak by měli být v nejlepší pohodě. "Newcastle má velice silné mužstvo, ale můj tým proti němu nepodal vůbec ostudný výkon a v některých fázích zápasu byl i lepší," nevzdává se nadějí Grigorčuk.

Newcastle je označován za jasného favorita utkání s kursem 1.05 na jeho vítězství. Pokud si ale myslíte, že dnes utkání nezvládne, můžete si vsadit remízu s kursem 9.00 a pro odvážlivce vypsala společnost bwin vysoký kurs 21.00 na hosty.

Reklama