Hlavní obsah

Bordeaux potřebuje nutně bodovat

Vedle Lyonu se letos v Lize mistrů pere o čest ještě jeden francouzský klub. Bordeaux si ale na rozdíl od suverénního ligového soupeře nevede příliš úspěšně. Bez Vladimíra Šmicera dnes nastoupí proti právě bývalému klubu českého reprezentanta - Liverpoolu.

Článek

Momentálně pátý celek francouzské nejvyšší soutěže dnes čeká utkání Ligy mistrů, které se dá považovat za klíčové. Bordeaux totiž získalo v předchozích dvou zápasech pouhý bod, když nejprve remizovalo v Istanbulu s domácím Galatasarayem, a poté doma nečekaně podlehlo PSV Eindhoven. O víkendu se ale snad konečně dostalo do psychické pohody, jelikož v lize porazilo Monako. "Proti Liverpoolu budeme muset podat nejméně tak dobrý výkon jako proti Monaku, jinak nemámě šanci na úspěch," řekl Šmicer, který sice už od srpna trénuje, na trávník dnes ale ještě nevyběhne. Kromě něj bude trenér Ricardo Gomes postrádat Marca Planuse a Stephana Dalmata, naopak do sestavy se vrací Joseph Enakarhire a oproti víkendovému utkání i Marouane Chamakh, Julien Faubert a Fernando Menegazzo.

Liverpool je na tom rozhodně lépe než francouzský tým, a tak svěřenci Rafaela Benitéze mohou do zápasu vstoupit s chladnější hlavou. Reds mají totiž na svém kontě už čtyři body; po remíze v Eindhovenu před třemi týdny porazili na Anfield Road Galatasaray. Dnes vyběhnou na trávník bez svého kapitána Stevena Gerarda, kterého trápí zraněné koleno. "Kdyby to byl poslední zápas sezony, tak by mohl hrát. V neděli ale hrajeme s Manchesterem, tak nechceme riskovat, i když je to pro nás velká ztráta," řekl Benitéz. Nejspíše nebude hrát ani Dirk Kuyt, který sice do Francie s týmem odcestoval, ale jeho pravděpodobnost startu je podle Benitéze dvacetiprocentní. Na rozdíl od něj zůstali v Anglii zranění Robbie Fowler a Daniel Agger. "Pokusíme se v Bordeaux jednoznačně zvítězit, jestliže se nám to podaří, tak budeme mít velmi dobrou výchozí pozici pro postup do další fáze Ligy mistrů," věří svému týmu španělský trenér.

Utkání nemá podle bookmakerů žádného výrazného favorita. Na domácí vypsala společnost bwin kurs 2.90. Remízu si u stejné sázkové kanceláře vsadíte s kursem 3.00 a na vítězství Liverpoolu zde najdete kurs 2.35. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu, a to díky live sázce.

Reklama