Hlavní obsah

Sparta nechce na úvod zaváhat

Ke svému prvnímu utkání v pětičlenné skupině Poháru UEFA dnes nastoupí pražský Sparta. Na Letné změří síly s mužstvem, které je už od pradávna ve stínu svého slavnějšího městského konkurenta - Espaňolem Barcelona.

Článek

V prvním kole poháru UEFA si Sparta poradila se skotskými Hearts, když rozhodla na britských ostrovech a poté doma jen jistila postup. Pod vedením Michala Bílka to začíná opět být stará známá Sparta, kterou známe z let minulých. O víkendu si s přehledem dokázala doma poradit s Baníkem Ostrava, když vyhrála rozdílem třídy a zvedla si tak sebevědomí pro dnešní utkání. Bílek chce, aby jeho svěřenci do utkání s Espaňolem vstoupili znovu s velkou bojovností a agresivitou. "Právě těmito zbraněmi bychom soupeře měli dostat pod tlak, abychom chodili do zakončení," vysvětlil systém, který by měl na Španěly platit. "V jejich mužstvu se to velmi výbornými fotbalisty jen hemží, ale De la Peňa je jen jeden. Jakmile dostane pár metrů prostoru, je zle. O jeho osobním bránění jsem sice neuvažoval, ale jak říkám, bezpodmínečně ho musíme pečlivě pokrýt," upozorňoval Bílek na momentálně nejlepšího fotbalistu Katalánců. Sparta už patnáct let nedokázala žádný španělský celek porazit, z toho si ale Bílek hlavu nedělá. "O téhle statistice se dozvídám teď od vás a myslet na to nebudu. My prostě musíme do poháru vstoupit úspěšně, potřebujeme vyhrát," tvrdí trenér.

Momentálně až šestnáctý celek Primera Division přiletěl do Prahy bez tří hráčů - Raúla Tamuda, Moisése Hurtada a Juana Velasca. I když se mu letos opravdu moc nedaří, tak o víkendu vybojoval velmi cenný bod na hřišti Villarealu. "Poslední dny se zlepšujeme, chceme to potvrdit i tady," řekl záložník Iván De la Peňa. "Špatné postavení v lize házíme za hlavu, zajímá nás teď jen zítřejší utkání na Spartě," dodal. Současně ale podotkl, že Sparta má skvělé mužstvo a že Espaňol do zápasu vstoupí v roli outsidera. "Sparta je několikanásobný šampion české ligy, často hraje mezinárodní zápasy. Rozhodně se jako favorité necítíme," přidal s k názoru svého spoluhráče Chica. Kromě Tamuda, Hurtada a obránce Velasca je zraněný i záložník Rufete, který v minulosti několikrát oblékl dres španělské reprezentace a jeho start je velmi nejistý. I proto se Espaňol netají tím, že by remízu považoval za úspěch.

Utkání nemá podle bookmakerů žádného výrazného favorita. Na domácí vypsala společnost bwin kurs 2.35. Remízu si u stejné sázkové kanceláře vsadíte s kursem 3.05 a na vítězství Espaňolu zde najdete kurs 2.80. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu, a to díky live sázce.

Reklama