Hlavní obsah

Liverpool se představí na Old Trafford

Nejzajímavější zápas tohoto kola Premier League se odehraje v Manchesteru. Domácí United vyběhnou na trávník společně s liverpoolskými Reds. Obě mužstva mají každoročně nejvyšší ambice, a proto se dá očekávat velice zajímavý souboj.

Článek

Svěřenci Alexe Fergusona vstoupili do nové sezony famózně. Po osmi kolech mají na svém kontě devatenáct bodů a dnešní případné vítězství je vrátí zpět na čelo tabulky před londýnskou Chelsea. Minulý týden Ďáblové zvítězili na hřišti Wiganu 3:1 a stejně dobře se jim vedlo i v úterý proti FC Kodani, se kterou v Lize mistrů zvítězili 3:0. Dnes se oproti úternímu utkání objeví v sestavě zkušená obranná dvojice Gary Neville - Rio Ferdinand. Stejně tak může nastoupit Gabriel Heinze a Ryan Giggs, naopak stále mimo jsou Mikael Silvestre a Park Ji-Sung. Dnešní zápas proti Liverpoolu bude mít zajímavou příchuť pro záložníka Paula Scholese, pro kterého to bude jubilejní 500. utkání v dresu Ďáblů. "Paul je skvělý hráč, má týmového ducha, čímž je pro nás velice platný. Jeho životní styl mě vede k názoru, že zde bude hrát ještě několik let. Bude potřebovat štěstí, aby se mu vyhýbala zranění, ale jinak s námi bude hrát ještě dlouhou dobu," pěje slova chvály na svého svěřence Alex Ferguson.

Start Liverpoolu do letošního ročníku nebyl nejlepší, poslední utkání ale dokazují, že tyto časy jsou zapomenuty a družina Rafaela Benitéze má sílu stoupat tabulkou výše. Minulý týden ovšem Reds klopýtli, když v domácím utkání s Blackburnem vybojovali pouhý bod. Chuť si spravili ve středu s francouzským Bordeaux, když zvítězili na jeho hřišti 1:0 a přiblížili se tak postupu do další fáze Ligy mistrů. "Dnes chceme zvítězit, jelikož hrajeme o titul a Manchester je náš přímý konkurent. Liga je dlouhá, ale musíme se soustředit na každé utkání," řekl trenér Reds Benitéz. Ten může v dnešním utkání počítat se službami kapitána Gerrarda, který kvůli zranění kolene vynechal utkání Ligy mistrů. Stejně tak se do sestavy vrací Mohamed Sissoko, Dirk Kuyt, Daniel Agger a Robbie Fowler. Tím pádem je Benitézovo mužstvo v plné síle.

Věříte-li ve vítězství Manchesteru United, pak si na něj můžete vsadit s kursem 1.85. Na remízau vypsali experti společnosti bwin kurs 3.10 a na výhru Liverpoolu 4.25.

Reklama