Hlavní obsah

Ukončí Slovácko černou sérii proti Spartě?

Už od konce července čekají na výhru fotbalisté Slovácka. Dnes budou mí šanci získat tři body na domácím stadionu v utkání proti Spartě.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparta v souboji s Hearts

Článek

Poprvé a zároveň zatím naposled zažili hráči z Uherského Hradiště pocit vítězství hned v úvodním utkání sezony. V něm se představili na hřišti Zlína a po výhře 2:1 to vypadalo na slušný start do nového ročníku. Jenže chyba lávky - v dalších devíti zápasech získali hráči Slovácka pouhé dva body za remízy s Brnem a na hřišti Slavie. Dalších sedm zápasů prohráli, naposledy v Olomouci 1:2 a v Mostě 0:2, přestože nepodali nejhorší výkon. "Pro mě je to smutná a nepříjemná realita," řekl po zápase v Mostě smutný trenér Plíšek. "Odehráli jsme další utkání, kdy jsme obrovskými chybami nabídli soupeři výhru... Naše jinak dobrá práce přišla vniveč. Ztratili jsme další tři body, navíc na hřišti mužstva, s nímž jsme chtěli zůstat v kontaktu," lituje Plíšek. "Nedokážeme udržet nulu, ale ani tolik gólů nedáváme. Na jednu stranu jsme v Mostě po chybách dostali dva góly, ale hlavně jsme tam nedali ani jeden. To pak nemůžeme uspět," popsal kapitán Vozábal problémy svého týmu, který v posledních dnech posilnil obránce/záložník Tiago Consoni z Luzernu.

Sparta, která dnes do Uherského Hradiště zavítá, takové problémy rozhodně nemá. Mnohonásobný mistr ligy se v úvodu sezony trápil, v pěti zápasech vstřelil pouhé tři góly, z toho dva do sítě trápící se Příbrami. Po příchodu Michala Bílka na trenérskou lavici se ale všechno změnilo. Letenští jsou od té doby doma suverénní, na Letné porazili Zlín, České Budějovice a Ostravu bez jediné obdržené branky, a body si vozí i z cizích hřišť: v Teplicích ani v derby se Slavií sice Bílkovi svěřenci příliš přesvědčiví nebyli, na dva body za dvě remízy to ale stačilo. Po sérii úspěchů se Sparta vyšplhala na třetí místo, radost proto fanouškům kalí jen špatný start ve skupině Poháru UEFA. Ve čtvrtek letenští na svém stadionu přivítali Espaňol Barcelona, se kterým prohráli 0:2. "Je to pro nás komplikace. Chtěli jsme zvítězit a vstoupit do skupiny úspěšně," řekl po utkání trenér Bílek. "Nebyli jsme aktivní, jak jsme chtěli. Vůbec jsme nedokázali dostat soupeře pod tlak. Povedlo se nám to částečně v druhé půli, ale bez efektu, bez pořádného zakončení," dodal.

Špatná série Slovácka pasuje domácí klub do role outsidera, na kterého si můžete vsadit s vysokým kursem 5.85. Na remízu vypsali bookmakeři kurs 3.65 a pokud si myslíte, že si Sparta odveze ze hřiště soupeře všechny body, můžete si vsadit na hosty s kursem 1.50.

Reklama