Hlavní obsah

Ecclestone chce přivést formuli 1 do ulic New Yorku

CHARLOTTE

Závody formule 1 přímo na Manhattanu by rád v budoucnu viděl Bernie Ecclestone. Velká cena po vzoru Monaka v ulicích New Yorku je hlavním trumfem šéfa seriálu mistrovství světa, jak ve Spojených státech zvýšit dosud malý zájem o prestižní automobilovou soutěž.

Závody formule 1 na Manhattanu, nápad šéfa seriálu Ecclestona.

Článek

Ecclestone vyrukoval i s dalšími nápady. Chce také získat na přenosy smlouvu s některou z předních televizních stanic a angažovat úspěšného domácího jezdce, který přitáhne fanoušky.

Bez podobných změn bude podle Ecclestona zvýšení popularity formulí na americkém kontinentu velice těžké. Zatím se v severní části světadílu jezdí jen dva závody, minulý týden se uskutečnila kanadská Grand Prix a v září zavítají jezdci do Indianapolis. Startovní pole plné cizinců ovšem domácí motoristické fanoušky příliš neláká.

"Potřebujeme víc závodů v Americe. Kdybych mohl, uspořádal bych jich tu deset za rok," řekl Ecclestone minulý týden v rozhovoru po Velké ceně v Montrealu. "To se ale nikdy nepodaří. Takže musíme zkusit něco jiného, abychom přitáhli pozornost," dodal.

Jinde ve světě a především v Evropě se závody formule 1 těší velké popularitě. Vedle olympijských her a fotbalových šampionátů je největší zájem právě o televizní přenosy z Grand Prix F1. V Americe to ale neplatí, přednost tu mezi motoristickými událostmi mají závody sérií NASCAR a CART.

Reklama

Související témata: