Hlavní obsah

V Miami postupují favorité, o finále se utkají Federer a Djokovič

PRAHA

Podle předpokladů zatím probíhá tenisový turnaj v Miami. Mezi osmičkou nejlepších bylo osm nejvýše nasazených tenistů. O postup do finále si to ve spodní části pavouka rozdá nasazená dvojka Federer s trojkou Djokovičem. Švýcar ve čtvrtfinále zdolal domácího Roddicka, srbský přemožitel Tomáše Berdycha Francouze Tsongu.

Článek

Rodák z Basileje Federer měl v prvním kole volný los, poté postupně vyřadil Američana Kima, Němce Kiefera a Američana Roddicka. Ten jediný zatím na turnaji dokázal někdejší světové jedničce vzít set, ale nadále se mu proti sedmadvacetiletému Federerovi nedaří. Prohrál sedmnácté z devatenácti vzájemných klání.

Tip pro sázkaře:
Federer letos zatím nevyhrál jediný turnaj a tuto bilanci bude chtít změnit. Už se těší na finále a Djokovič bude další zdolanou překážkou na cestě do finále.

Jednadvacetiletý Djokovič měl také na úvod volno, potom porazil kanadského kvalifikanta Dančeviče, Francouze Mathieua, ve čtvrtfinále českého reprezentanta Berdycha a mezi nejlepší osmičkou Francouze Tsongu. S tím přitom po úspěšném finále loňského Australian Open prohrál čtyřikrát v řadě. Rodák z Bělehradu na turnaji ještě neztratil ani set.

Oba tenisté se prozatím utkali devětkrát, sedmkrát se radoval Federer. Naposledy na loňském US Open.

Na vítězství Federera si můžete vsadit v kursu 1,37, na úspěch Djokoviče vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,62.

Reklama