Hlavní obsah

Žižkov má jednu z posledních šancí odvrátit záchranu

PRAHA

Fotbalová Gambrinus liga se blíží ke svému závěru a brzy může být rozhodnuto o obou sestupujících. Pozice posledního Zlína je více než kritická, patnáctý Žižkov potřebuje k udržení naděje porazit v nedělním dopoledním utkání 25. kola GL Kladno. To je totiž třinácté a na sestupové příčky má jen osmibodový náskok.

Článek

Situace Viktorie je ale šest kol před koncem kritická. Naposledy Žižkov doma prohrál s Olomoucí 1:2 gólem Rossiho v poslední minutě. Nepříjemnou ztrátu ale dokázala překvapivě před týdnem dohnat v Brně, kde zvítězil 2:0. „Jednoznačně jde o zápas jara. Pokud chceme pomýšlet na záchranu, tak je to pouze o vítězství,“ říká trenér Ščasný. Ten má k dispozici kompletní kádr, Viktoria na domácí výhru čeká od 15. kola.

Kladno ale dokázalo odpovědět a v pondělní dohrávce porazilo vedoucí celek soutěže a obhájce titulu Slavii. V médiích se sice vyrojily spekulace o možné vypuštění zápasu sešívanými, tři body ale Středočechům nikdo nesebere. Pokud by na Žižkově vyhráli, měli by jistotu záchrany blízko.

Trenér Hřídel nemůže počítat s dlouhodobě zraněným Mašanským, v trestu za 8 žlutých karet je Strnad. Distanc naopak vypršel Šilhanovi. „Důležitost zápasu je opravdu velká,“ uvědomuje si Hřídel. „Pokud budeme na Žižkově bodovat, uděláme další velký krok k záchraně.“

Podzimní zápas vyhrálo domácí Kladno, jediný gól vstřelil v 78. minutě Zoubele. Před rokem vzájemný zápas na Žižkově vyhrála Viktorie, rozhodl Švancara.

Na vítězství Žižkova si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Kladna vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama