Hlavní obsah

Potvrdí Federer v exhibici proti krajanovi dobrou formu?

Poslední dny před French Open tráví tenisté různě. Světová dvojka Roger Federer se v exhibici představí v Paříži, kde v neděli druhý grandslam sezóny startuje. Soupeřem mu bude švýcarský krajan Stanislas Wawrinka.

Článek

Federer o uplynulém víkendu ve finále v Madridu porazil světovou jedničku Rafaela Nadala zvedl si tak sebevědomí před grand slamem, který jako jediný ve své sbírce zatím nemá. Španěl před rokem v pařížském finále smetl Federera, povolil mu jen čtyři hry.

Výhra v Madridu byla pro fenomenálního Švýcara prvním letošním triumfem, dosud nejlepším výsledkem bylo finále na Australian Open. V semifinále basilejský rodák vypadl v Dauhá, Indian Wells, Miami a Římě.

Čtyřiadvacetiletý Wawrinka letos nejdálůe došel v Monte Carlu, kde vypadl v semifinále. Ve čtyřhře došel s Scherrerem do finále v Čennaí, s Gasquetem vypadl v semifinále v Indian Wells.

Oba tenisté se utkali třikrát, Wawrinka uspěl jedinkrát. Ale bylo to naposledy a rovněž na antuce. V Monte Carlu slavnějšího krajana porazil 6:4 a 7:5.

Na vítězství Federera si můžete vsadit v kursu 1,14, na výhru Wawrinky vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,28.

Reklama