Hlavní obsah

Zpečetí Příbram sestup Žižkova?

Smutnou definitivu mohou mít v sobotu fotbalisté Žižkova. Pokud nezvítězí v utkání 29. kola Gambrinus ligy v Příbrami, budou prvním jistým sestupujícím. Domácí by se naopak zachránili. Středočeši s Viktorií doma neprohráli ligový zápas deset let. Od pondělka má jistou obhajobu titulu Slavia. Všechny zápasy předposledního kola se hrají od 15:00.

Článek

Pro Příbram hovoří dlouhodobá bilance. Domácí tým ve vzájemných zápasech už 11 duelů neprohrál. Trenér Čuhel nemůže pro disciplinární trest za karty počítat se Štochlem a Nechvátalem, zranění jsou Oliveira a Müller. Nejistý je start Tarczala a Šmejkala. „Pro nás to bude zápas roku,“ říká na klubových stránkách obránce Marek Plašil.

Žižkov kritické situaci stále nemůže na lavičce vést trenér Ščasný, který je stále v disciplinárním trestu. Do sestavy se už po trestu za červenou kartu vrací útočník Švancara. Po osmi žlutých kartách budou absentovat Sabou a Procházka, hrát pro čtyři žluté karty nemůže ani Hruška. S národním výběrem do 19 let je Hušbauer.

Podzimní zápas vyhrál Žižkov 2:0, góly vstřelili Švancara (25.) a Kalod (62.). Už ve 12. minutě po otřesu mozku opustil hřiště příbramský kanonýr Huňa.

Na vítězství Příbrami si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru Žižkova vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,56. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama