Hlavní obsah

Favoritem Tour de France je Contador, vidět by měl být i Kreuziger

Vrchol sezóny sledují fanoušci cyklistiky. Jede se už 96. ročník slavné Tour de France, na jejíž vítěze si můžete u Tipsportu vsadit. Největším favoritem je Španěl Contador, v popředí by se měli pohybovat i Rus Menšov, Američan Armstrong nebo mladík Andy Schleck. Ztratit by se neměl ani Roman Kreuziger.

Článek

Tahákem závodu je návrat fenomenálního Američana Lance Armstronga. Ten Tour vyhrál už sedmkrát (1999-2005), letos ale není největším favoritem. Tím je jeho šestadvacetiletý stájový kolega z Astany Alberto Contador, vítěz Tour de France 2007. Obhajovat prvenství ale nemohl, pro dopingové potíže nebyla Astana loni na start připuštěna.

Tour odstartuje sobotním prologem, úvodních 15 kilometrů odjede i jediný český zástupce v pelotonu Roman Kreuziger. Třiadvacetiletý člen stáje Liquigas má velké ambice, je ve výborné formě. Před rokem skončil dvanáctý a letos by chtěl své umístění vylepšit.

Zapomínat se nesmí ani na dalšího Španěla Carlose Sastreho, cyklista stáje Cervelo obhajuje prvenství. Vysoké ambice má vítěz letošního Giro d’Italia Denis Menšov, stejně jako Australan Cadel Evans (dvakrát druhý na Tour) a lucemburský mladík Andy Schleck.

Závodí se o 3,2 miliónu eur, vítěz z dotace získá 450 tisíc. Druhý jezdec si na konto připíše 200 tisíc, třetí pak 100 tisíc eur. Etapový triumf je ohodnocen  8 000 eury.

Největším favoritem na celkový triumf je podle bookmakerů Tipsportu Contador s kursem 2, na paty by mu měl šlapat Menčov (kurs 5). V kursu 6 si můžete vsadit na legendárního Armstronga, na mladého Lucemburčana Andyho Schlecka pak v kursu 7,5. Pokud věříte Kreuzigerovi, je k dispozici kurs 50.

Reklama