Hlavní obsah

Nasazená jednička Davyděnko se v semifinále v Umagu utká s Melzerem

Zatím bez problémů prochází turnajem v chorvatském Umagu ruský tenista Nikolaj Davyděnko. Osmadvacetiltý rodák ze Severodoněcku je nasazenou jedničkou a v sobotním semifinále změří síly s Rakušanem Jürgenem Melzerem. Ten ve čtvrtfinále vyřadil domácího Ivana Ljubičiče.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Ruský tenista Nikolaj Davyděnko

Článek

Světová devítka Davyděnko naposledy vyhrála turnaj v Hamburku, kde v pěti zápasech ztratil Rus jediný set. Předtím vypadl ve čtvrtfinále ve Stuttgartu. V semifinále skončil Davyděnko v Barceloně a Estorilu.

Osmadvacetiletý Melzer se letos po nepříliš úspěšném úvodu sezóny zlepšuje. Ve čtvrtfinále vypadl v Halle a Bastadu. Naposledy v Hamburku skončil ve druhém kole na raketě Uruguayce Cuevase.

Oba tenisté se utkali pětkrát, jasně navrch má Davyděnko. Ten zvítězil čtyřikrát, Melzer ale vyhrál poslední vzájemný zápas. Letos v Římě po dvou lépe zvládnutých zkrácených hrách.

Vítěz se ve finále utká s lepším z dvojice Juan Carlos Ferrero (5-Španělsko) – Andreas Seppi (7-Itálie). Z Umagu si vítěz odveze 250 bodů do žebříčku ATP a 71 700 eur.

Na vítězství Davyděnka si můžete vsadit v kursu 1,27, na výhru Melzera vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,09.

Reklama