Hlavní obsah

Oštěpařka Špotáková dnes obhajuje titul mistryně světa

Největší českou naději na zisk medaile na mistrovství světa Barboru Špotákovou dnes čeká finálový závod. Před dvěma lety česká atletka v Ósace získala zlato a po loňském triumfu na olympiádě v Pekingu může přidat další úspěch.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Oštěpařka Barbora Špotáková během kvalifikace na MS v Berlíně

Článek

V kvalifikaci ale Špotáková se svým hodem 63,27 metru nebyla spokojená, přestože si bez problémů zajistila postup do finále. Špotákovou bolí kvůli špatné technice loket.

V hledišti berlínského olympijského stadiónu bude českou závodnici podporovat asi padesátka přátel, včetně přítele Lukáše.

Největší soupeřkou je Ruska Maria Abakumovová, která v kvalifikaci překvapila hodem 68,92 metru. Špotákové chce oplatit porážku posledním pokusem z Pekingu.

Dále se musí počítat s domácí Christine Obergföllovou, která má však zdravotní potíže – bolí ji mezižeberní svaly. Ve finále jsou další dvě domácí závodnice – Neriusová a Stahlová. Zapomínat se nesmí na světovou rekordmanku Menendézovou z Kuby.

Na výkon Barbory Špotákové si můžete vsadit. Myslíte-li si, že nepřehodí hranici 66,5 metru, můžete využít kurs 2,25. Na lepší výkon vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,5.

Reklama