Hlavní obsah

Vítkovice hájí první místo na Spartě

Po čtvrteční předehrávce Liberce s Mladou Boleslaví pokračuje 14. kolo hokejové extraligy. Vedoucí Vítkovice se představí na Spartě, která první zápas v Ostravě prohrála po samostatných nájezdech. Sedmí Pražané navíc mohou Vítkovice sesadit z první příčky, na kterou si dělají zálusk Zlín, Pardubice, Slavia i Třinec.

Článek

Sparta naposledy prohrála v Plzni, jíž vítězství vystřelil v 52. minutě zkušený bek Modrý. Holešovickým nepomohl ani další gól Petra Tona, který je s 11 přesnými zásahy druhý v tabulce střelců extraligy za slávistou Červenkou (14).

Vítkovice v úterním utkání prohrály ve Zlíně 2:3 po samostatných nájezdech, rozhodl Leška. Venku jsou Ostravané s 10 získanými body druhým nejúspěšnějším týmem po Třinci, poslední tři duely ale těsně o gól prohráli. Svěřenci trenéra Hadamczika se mohou pyšnit nejlepší obranou v soutěži, ve 12 zápasech inkasovali pouhých 19 gólů. Druhý nejlepší Zlín inkasoval 29 branek.

Domácí budou postrádat dlouhodobě zraněného Hrdela, nastoupit nemůže ani Kratěna. Vítkovice mají na marodce Barinku a Krenželoka, nejistý je start brankářské jedničky Štěpánka.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,95, na výhru Vítkovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,82. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama