Hlavní obsah

O finále v Pekingu se utkají Rusky Kuzněcovová a Petrovová

Už jen nejlepší čtyři tenistky zůstaly ve hře o titul na turnaji v Pekingu. V sobotním semifinále v čínské metropoli změří síly dvě ruské tenistky –Světlana Kuzněcovová a Naďa Petrovová. Světová šestka ve čtvrtfinále porazila krajanku Pavljučenkovovou, Petrovová vyřadila domácí naději Pcheng Šuaj.

Článek

Rodačka z Petrohradu Kuzněcovová letos postoupila do čtvrtfinále v Sydney a na Australian Open, poté vyhrála turnaj ve Stuttgartu. V květnu podlehla v Římě ve finále krajance Safinové, vše si vynahradila triumfem na Roland Garros. Ve Wimbledonu skončila ve 3. kole, v červenci nehrála pro zranění levé nohy. Po uzdravení postoupila do 4. kola US Open. Naposledy Kuzněcovová nezvládla svůj první zápas v Tokiu, kde prohrála s Němkou Petkovicovou.

Petrovová naposledy prohrála ve druhém kole turnaje v Tokiu se Slovenkou Rybárikovou, aktuálně je světovou sedmnáctkou. Letos moskevská rodačka došla do 4. kola Australian Open, poté musela pro potíže s pravou nohou odpočívat. Do semifinále postoupila Ponte Vedra Beach, ve Wimbledonu i na US Open skončila ve 4. kole.

Obě tenistky se utkaly pětkrát, jasně navrch má Kuzněcovová. Ta zvítězila čtyřikrát, Petrovová se radovala jen v roce 2006 ve Stuttgartu. Vítězka námi vybraného zápasu ve finále změří síly s lepší z dvojice Radwaňská (12-Polsko) – Bartoliová (14-Francie).

Na vítězství Kuzněcovové si můžete vsadit v kursu 1,7, na výhru Petrovové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,62.

Reklama