Hlavní obsah

Kanonýři vyhořeli proti Chelsea, zlepšit chuť si chtějí v poháru

V Anglii jim předhazují, že žádnou trofej už nedokáží vyhrát. Fotbalisté Arsenalu jsou ale stále ve hře v Carling Cupu, v jehož čtvrtfinále ve středu změří síly s domácím Manchesterem City. Kanonýrům v posledním zápase proti Chelsea zvlhl střelecký prach, Citizens jen remizovali s Hullem.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu

Článek

Majitelé Manchesteru City před sezónou opět rozhazovali milióny, přesto se ambiciózní klub stále nemůže propracovat do elitní čtyřky. Aktuálně je tým City sedmý, s jedním zápasem k dobru ale může teoreticky poskočit až na páté místo.

Arsenal je čtvrtý a jeho mistrovské ambice dostaly tvrdou ránu o uplynulém víkendu. Ve šlágru 14. kola Kanonýři prohráli s vedoucí Chelsea 0:3 a na městského rivala ztrácejí už značných 11 bodů. Trofej naposledy Gunners získali v roce 2005, kdy triumfovali v FA Cupu.

Domácímu kouči Marku Hughesovi se uzdravuje kádr, fit jsou už Robinho, Vincent Kompany i Micah Richards. Arsenal je v jiné situaci. Marodka je stále značná, povoláni do prvního týmu z rezervy byli Kyle Bartley a Craig Eastmond.

Oba celky se utkaly v listopadu a o pozdvižení se postaral Emmanuel Adebayor. Tožský útočník Manchesteru gól proti bývalému klubu oslavoval tak vehementně, že dostal pokutu 25 tisíc liber a dvouzápasový distanc. Citizens zvítězili 4:2. Arsenal vyhrál 91 ze 173 vzájemných zápasů, Manchester City se radoval 44x. V Ligovém poháru Arsenal vyhrál všech pět vzájemných duelů.

Na vítězství Manchester u City si můžete vsadit v kursu 1,9, na výhru Arsenalu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,67. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,2.

Reklama