Hlavní obsah

Dominátor může v den svých narozenin přiblížit Pardubice čelu extraligy

Pikantní zápas čeká v pátek brankáře Pardubic Dominika Haška. Ten slaví v den utkání 45. kola extraligy proti hokejistům Plzně 45. narozeniny. Pokud Východočeši zvítězí v základní hrací době, svému soupeři na první příčce tabulky se přiblíží na rozdíl dvou bodů. Ve všech třech vzájemných duelech aktuální sezóny Pardubice dokázaly proti Plzni bodovat.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický brankář Dominik Hašek

Článek

Pardubice jsou doma po Plzni druhý nejúspěšnější celek, z 22 zápasů získaly 48 bodů. Svým soupeřům nastříleli Východočeši 88 gólů, což je s odstupem nejlepší výkon v extralize. Velkou zásluhu na tom kanonýr Petr Sýkora, který má na svém kontě už 34 gólů. Naposledy Pardubice vyhrála 4:2 v Litvínově.

Plzeň je v pohodě, dokázala se vyrovnat i s absencí zraněného lídra Martina Straky. V minulém kole Západočeši porazili 3:2 Mladou Boleslav, předtím si přivezli dva body za vítězství po samostatných nájezdech z Českých Budějovic.

V první čtvrtině Pardubice vyhrály v Plzni 2:1 po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil Zohorna. Odvetu v Pardubicích rozhodl gól domácího Somíka v poslední minutě na 3:2. Zatím poslední vzájemné měření vyhrála v prosinci Plzeň, v prodloužení dal gól na 3:2 Adamský.

Na vítězství Pardubic si můžete vsadit v kursu 1,95, na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,82. Pokud očekáváte remízu po základní době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama