Hlavní obsah

Chelsea se výpadek z Evertonu pokusí odčinit v FA Cupu proti Cardiffu

Šanci revanšovat se fanouškům za ligovou prohru v Evertonu mají fotbalisté Chelsea. Londýnský celek čeká FA Cup, v úvodním zápase pátého kola změří síly s Cardiffem. Druholigový tým, který vyhrál pět ze svých šesti posledních zápasů, je finalistou tradičního poháru z roku 2008. Oba celky mají problémy se zraněními, domácí budou postrádat kapitána Terryho a dalšího obránce Ashleyho Colea.

Foto: Dani Cardona, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Cole si totiž v Evertonu zlomil kotník a sezóna pro něj skončila. Terry dostal od kouče Ancelottiho volno, aby si vyřešil složitou rodinnou situaci. V Evertonu skončila třináctizápasová série Chelsea bez prohry, díky remíze Manchesteru United na Aston Ville ale Londýňané zůstali v čele soutěže.

Cardiff je ve druhé lize čtvrtý, na vedoucí duo West Bromwich – Newcastle ztrácí jedenáct bodů. Stále je ale na pozici, zaručující šanci na postup do Premier League. V úterý Cardiff porazil 2:0 poslední Peterborough, góly vstřelili Burke a Gerrard. Pro zranění nenastoupí záložník McPhail, otazník visí nad útočníkem Bothroydem. Na marodce je celkem osm fotbalistů.

Vzájemná bilance je vyrovnaná, každý klub vyhrál 15x, v deseti případech skončil zápas remízou. Naposledy se oba týmy utkaly v říjnu 1986, duel třetího kola Carling Cupu vyhrál Cardiff 2:1. V FA Cupu Cardiff vyhrál oba zápasy proti Chelsea.

Na vítězství Chelsea si můžete vsadit v kursu 1,17, na výhru Cardiffu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 11. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 6.

Reklama