Hlavní obsah

Kanonýři věří domácímu kouzlu, dohánějí ztrátu z Porta

Na poslední zápas na Arsenalu by fotbalisté FC Porto nejraději zapomněli. V minulé sezóně prohráli 0:4 a potřinácté v řadě v Anglii neuspěli. Pokud nepříznivou bilanci nezlomí, mohou se s Ligou mistrů rozloučit. Remíza by ale portugalskému šampiónu stačila, první utkání totiž vyhrálo Porto 2:1, Arsenalu nepomohla ani asistence kapitána české reprezentace Tomáše Rosického. Kanonýři v probíhající sezóně doma září, z 63 možných bodů získali 55.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Tomáš Rosický během utkání Arsenalu v Portu.

Článek

Arsenal se v domácí soutěži dotáhl na vedoucí duo Manchester United – Chelsea, o víkendu Kanonýři porazili 3:1 Burnley. Trenéra Wengera stále trápí rozsáhlá marodka, na níž přibyl po hrůzostrašném zákroku Shawcrosse ze Stoke mladíček Ramsey. Ten už je po operaci zlomeného kotníku, sezóna pro něj skončila. Z utkání proti Burnley odkulhal kapitán Fábregas, Wenger nehodlá riskovat a svého klíčového hráče bude proti Portu šetřit.

Arsenal doma v probíhajícím ročníku prohrál jen s Chelsea a Manchesterem United, bod si odvezl Everton. Zbývajících osmnáct utkání Arsenal na Emirates Stadium vyhrál. Proti Kanonýrům hovoří historická statistika. Jen jednou z devíti předchozích případů dokázali postoupit po venkovní porážce v úvodním zápase.

Porto je v domácí soutěži až třetí, na vedoucí Benfiku Lisabon ztrácí jedenáct bodů. Na druhou Bragu pak osm bodíků. Naposledy obhájce titulu jen remizoval 2:2 s Olhanense. Hosté dokonce vedli po gólech Djalmira (13. a 17) až do 81. minuty 2:0, pak snížil Falcao a v nastavení zápasu vyrovnal Kolumbijec Guarín.

V základní skupině loňského ročníku LM Arsenalu výhru 4:0 vystřelili van Persie a Adebayor, oba se prosadili v každém poločase. Odvetu v Portu vyhráli domácí 2:0 díky přesným střelám Bruna Alvése a Lisandra. Před třemi lety Porto prohrálo v Londýně 0:2.

Na vítězství Arsenalu si můžete vsadit v kursu 1,53, na výhru Porta vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama