Hlavní obsah

Střížkovská Bohemka a Kladno mají poslední šanci přiblížit se záchraně

Ti dva jakoby měli už svoje působení v Gambrinus lize spočítané- střížkovští Bohemians Praha a Kladno mají shodně čtrnáct bodů a na nesestupové příčky ztrácejí šest bodů. A čas se jim krátí, do konce soutěže chybí jen osm kol. Oba týmy se v neděli na Strahově utkají o klíčové body, oba potřebují zvítězit. Záchranářská řežba může jednoho ze soků výrazně přiblížit sestupu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňský Jakub Navrátil (v červeném) v souboji s Janem Novotným z Kladna - ilustrační foto

Článek

Střížkov má nejhorší obranu v lize, inkasoval už 44 gólů. Kladno se zase může „pochlubit“ produktivním útokem, jen vršovická Bohemka (14) vstřelila méně gólů než Středočeši (16). „Hrajeme o vše,“ uvědomuje si trenér domácích Jaromír Jindráček. Počítat už může s uzdraveným Pospíšilem, otázkou zůstává nasazení brankáře Belaně.

Kladno, které prohrálo jedenáct z posledních dvanácti zápasů, v týdnu vyměnilo trenéry. Místo odvolaného Hřídela přišel dvaašedesátiletý Stanislav Procházka a úkol je jasný - má klub udržet v nejvyšší soutěži. Nadcházející kola rozhodnou, Kladno se utká se třemi přímými konkurenty na udržení. Po Střížkovu to jsou České Budějovice a Slovácko.

Podzimní vzájemný duel v 9. kole Kladno vyhrálo 3:2, rozhodující gól vstřelil z penalty po ruce Kincla v poslední minutě Szabo. Střížkov přitom vyrovnával až v 86. minutě Ibem.

Na vítězství Bohemians si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru Kladna vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama