Hlavní obsah

Až sedmý duel rozhodne o vítězi Západní konference AHL

Parádní drama sledují hokejoví fanoušci ve finále Západní konference AHL. Čtyři z šesti duelů mezi Hamiltonem a Texasem muselo rozhodnout prodloužení, série je však nerozhodná 3:3. O postup se tak oba celky poperou v sedmém utkání. Na vítěze série již ve finále soutěže čeká šampión Východu a vítěz dlouhodobé části Hershey.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Hamilton byl v základní části nejlepším týmem Západu, z 80 zápasů vyhrál 52. Pouhých 182 inkasovaných branek (s odstupem nejlepší výkon v lize) ukazuje, kde je silná stránka Buldoků. V produktivitě AHL se v první šestce umístili David Desharnais (27+51) a Brock Trottier (36+41). Oba jsou na čele kanadského bodování týmu i ve vyřazovací části. V prvním kole Bulldogs porazily Manitobu, pak nedaly šanci Abbotsfordu.

Texas v sezóně získal 99 bodů a i on se může pochlubit kvalitní defenzívou. Hvězdy v prvním kole play-off vyřadily Rockford, poté si poradily s Chicagem. Ofenzivním lídrem ve vyřazovacích bojích je teprve dvacetiletý mladíček Jamie Benn, který v 17 zápasech získal 23 bodů (13+10).

V základní části se oba celky utkaly dvakrát, každý zvítězil na hřišti soupeře. Hamilton koncem října až po samostatných nájezdech 2:1, Texas pak v únoru jasně 5:0.

Na vítězství Hamiltonu si můžete vsadit v kursu 1,93, na výhru Texasu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,11. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama