Hlavní obsah

Hamburk v tradiční bitvě severu proti jihu hostí mistrovský Bayern

Dva favorité německé bundesligy se utkají v páteční předehrávce 9. kola. Severoněmecký Hamburk přivítá v prestižním duelu mistrovský Bayern Mnichov. Nepůjde ale o souboj o čelo, jak by se dalo očekávat. Domácí jsou v tabulce pátí, bavorský celek dokonce až desátý.

Foto: Thierry Roge, Reuters

David Jarolím (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z Hamburku Ruudem van Nistelrooijem (vpravo) a Mladenem Petričem z branky.

Článek

Hamburk je jen o bod zpět za třetím Leverkusenem, na dvojici vedoucích suverénů Dortmund – Mohuč ztrácí sedm bodů. V minulém kole HSV ukončilo šokující start Mohuče, na jejímž trávníku rozhodl o vítězství Guerrero.

Bayern v týdnu porazil v Lize mistrů rumunskou Kluž, před týdnem uspěl i v bundeslize – zvítězil hladce 3:0 nad Hannoverem. Přesto je pozice bavorského giganta nelichotivá a fanoušci žádají rychlý posun tabulkou vzhůru.

Vzájemné bilanci jasně kraluje Bayern, který vyhrál 52 z 90 zápasů. V Hamburku ale Bayern nevstřelil gól již přes 200 minut. Hamburk poslední dvě domácí utkání proti Bayernu vyhrál 1:0, v obou případech rozhodl Petrič.

Na vítězství Hamburku si můžete vsadit v kursu 2,78, na výhru Bayernu Mnichov vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,41. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,12.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama