Hlavní obsah

Vyhraje trápící se Ferrari Pohár konstruktérů? Vsaďte si!

Sezónu jako z horroru zatím zažívá slavná italská stáj Ferrari. V seriálu formule 1 je v týmovém hodnocení s pouhými šesti body až na sedmém místě, což je pro rudé vozy z Maranella nezvyklý obrázek. Na lídra Brawn GP ztrácí Ferrari po pěti závodech dvaašedesát bodů.

Článek

V týdnu navíc Ferrari pohrozilo, že v případě zavedení platových stropů se nemusí přihlásit do dalšího ročníku seriálu. Vzápětí se stejně vyjádřila další silná stáj – Renault.

Nesouhlas se zavedením rozpočtového stropu ve výši 40 miliónů liber vyjádřily i týmy BMW, Toyota a Red Bull. FIA se snaží snížit náklady a snížení rozpočtu s týmy ani nekonzultovala. Ferrari se chystá dát FIA k francouzskému soudu.

Sezóně zatím kraluje stáj Brawn GP, jejíž pilot Jenson Button vyhrál čtyři z pěti závodů. Brit dominuje hodnocení jednotlivců se čtrnáctibodovým náskokem před stájovým kolegou Rubensem Barrichellem. Brazilec se v minulém týdnu nechal slyšet, že pokud by cítil preferování Buttona na svůj úkor, ze stáje odejde.

Dokáže se Ferrari ještě zvednout a bude konkurovat v boji Poháru konstruktérů? Podle bookmakerů Tipsportu je s kursem 13 italská stáj stále třetím největším favoritem. Na lídra Brawn GP si můžete vsadit v kursu 1,3, na Red Bull pak v kursu 4.

Reklama