Hlavní obsah

Venus Williamsová je proti světové jedničce favoritkou

Sesterské finále možná budou sledovat tenisoví příznivci v Londýně. V semifinále třetího grandslamu sezóny jsou totiž Serena a Venus Williamsovy. Venus obhajuje ve Wimbledonu titul, i proto je možná podle bookmakerů Tipsportu proti Dinaře Safinové favoritkou. Přestože Ruska je úřadující světovou jedničkou.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Americká tenistka Venus Williamsová během čtvrtfinálového zápasu Wimbledonu proti Agnieszce Radwaňské z Polska.

Článek

Rodačka z Lynwoodu Venus Williamsová je pětinásobnou šampiónkou ve Wimbledonu, v semifinále byla v londýnském turnaji v předchozích sedmi ročnících. Letos devětadvacetiletá tenistka vyhrála turnaje v Dubaji a Acapulcu.

Třiadvacetiletá Safinová zahájila sezónu finálovými účastmi v Sydney a na Australian Open, v Indian Wells postoupila do čtvrtfinále. V dubnu se stala světovou jedničkou a došla do finále turnaje ve Stuttgartu. Následovala květnová vítězství v Římě a Madridu a již zmíněné finále French Open. V poslední přípravě na Wimbledon prohrála v semifinále podniku v Hertogenboschi s Tanasugarnovou.

Obě tenistky se utkaly třikrát, ve dvou případech uspěla Američanka. Na trávě ovšem obě tenistky ještě síly nezměřily. Vítězka se ve finále střetne s lepší z dvojice Serena Williamsová (2-USA) – Jelena Dementěvová (4-Rusko).

Na Venus Williamsovou si můžete vsadit v kursu 1,22, na Dinaru Safinovou vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,43.

Reklama