Hlavní obsah

Britská naděje Murray je krůček od finále Wimbledonu

Již dlouhých 71 let čekají britští fanoušci na vítězství domácího tenisty ve Wimbledonu. Letos je velice blízko Skot Andy Murray, který se v pátečním semifinále utká s americkým tenistou Andym Roddickem. Světová šestka nasázela soupeřům na turnaji již 139 es.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Britský tenista Andy Murray během prvního kola Wimbledonu

Článek

Dvaadvacetiletý Murray před rokem ve Wimbledonu skončil ve čtvrtfinále, letos tak svoji bilanci vylepší. Rodák z Dunblane vyhrál poslední turnaj v Queen’s Clubu, triumfoval i v Dauhá, Rotterdamu a Miami. Až ve finále prohrál s Nadalem v Indian Wells. Na turnaji je nejlépe returnujícím hráčem.

Roddick spoléhá na dělový servis, v semifinále na jeho 43 es neměl odpověď Australan Hewitt. Ve finále Wimbledonu byl rodák z Omahy už dvakrát, pokaždé prohrál s Federerem. Stejný scénář se může opakovat i letos. Šestadvacetiletý Roddick letos vyhrál turnaj v Memphisu, ve finále prohrál v Dauhá. Semifinále bylo pro Roddicka konečnou na Australian Open, v San Jose, Indian Wells a naposledy v Queen’s Clubu.

Oba tenisté se utkali osmkrát, úspěšnější je Murray. Skot vyhrál šestkrát, včetně jediného zápasu na trávě ve Wimbledonu 2006.

Vítěze ve finále čeká lepší z dvojice Federer (2-Švýcarsko) – Haas (24-Německo).

Na vítězství Murrayho si můžete vsadit v kursu 1,32, na výhru Roddicka vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,83.

Reklama