Hlavní obsah

Čtvrtfinále Davis Cupu je tady, v Ostravě se představí Argentinci

O víkendu se pokusí čeští tenisté postoupit do semifinále Davis Cupu, v Ostravě přivítají reprezentaci Argentiny. Ta má ve svém středu světovou pětku del Potra, Češi spoléhají na týmový výkon a opory Berdycha se Štěpánkem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Argentinský tenista Juan Martin Del Potro

Článek

Hvězdou Argentiny je dvacetiletý Juan Martín del Potro. Rodák Tandilu je v žebříčku ATP na páté příčce, z obou týmů nejvýše. Téměř dvoumetrový tenista má s českými tenisty negativní bilanci. S Tomášem Berdychem sice jednou zvítězil a jednou prohrál, ale s Radku Štěpánkovi v jediném vzájemném duele podlehl.

Druhým podle žebříčku nejkvalitnějším Argentincem v Ostravě bude José Acasuso, jemuž patří 36. místo. Ani argentinská dvojka nemá s českými hráči dobrou bilanci. S Berdychem prohrál všechny tři duely, se Štěpánkem dva a s Dlouhým jeden. Na vítězství stále čeká. I Acasuso je vysoký, měří 190 centimetrů. Není se co divit, že v mládí hrával basketbal.

Zbývajícími dvěma členy týmu jsou dvaadvacetiletý Leonard Mayer, který v Davis Cupu zatím neodehrál jediný zápas, a Juan Monaco. Pětadvacetiletý Monaco také proti českým tenistům zatím nedokázal zvítězit. Oba hráči jsou na začátku sedmé desítky žebříčku ATP.

Český tým spoléhá na Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. Těm patří v žebříčku ATP dvacátá, resp. jednadvacátá příčka. Oba už dokázali letos vyhrát turnaj ATP, Štěpánek se radoval v San Jose a Brisbane, Berdych v Mnichově.

Slavnostní rozlosování proběhne na městském magistrátu v poledne.

Reklama