Hlavní obsah

Fotbalovou ligu čeká hektický finiš, trumfy drží v ruce Sparta

Dlouho nebyl finiš nejvyšší fotbalové soutěže tak zajímavý, jako letos. O titul se v závěrečném kole porvou tři celky. Nejlepší výchozí pozici má Sparta, které by titul měla zajistit výhra nad Teplicemi. Druhá Ostrava má stejně bodů jako letenský celek, ale ztrácí pět gólů ve skóre. Třetí Jablonec je jen o bod zpět.

Foto: Aleš Krecl

Fotbalisté Sparty jsou blízko mistrovskému titulu - ilustrační foto.

Článek

Sparta hostí čtvrté Teplice, které o šanci na titul přišly v minulém kole. Navíc by jim případné vítězství Sparty mohlo „přihrát“ poháry v příští sezóně. V případě vítězství Jablonce v Ondrášovka Cupu by jako třetí tým ligy Severočeši hráli Evropskou ligu.

Ostrava mohla Spartu v předposledním kole přeskočit, doma ale přišla o vítězství nad Mladou Boleslaví v poslední minutě po trefě Táborského. V posledním kole navíc hraje venku, v Příbrami by musela dohnat pětigólovou ztrátu na Spartu, což je málo reálné. Navíc u Litavky Baník vyhrál naposledy před šesti lety, v posledních třech zápasech tam nezvítězil.

Jablonec už na titul příliš nemyslel, jasná výhra na Slavii a remízy obou konkurentů Severočechy vrátily do hry. Svěřenci trenéra Komňackého musejí porazit České Budějovice a doufat v klopýtnutí obou týmů před sebou.

U Tipsportu si můžete vsadit na všechny zápasy závěrečného kola.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama