Hlavní obsah

Ghana vzývá celou Afriku, cestu do semifinále jí chce uzavřít Uruguay

Jediný tým z Afriky postoupil do vyřazovací části mistrovství světa – Ghana. Její fotbalisté nyní vzývají k podpoře celý kontinent, na jehož půdě se poprvé v historii šampionát koná. V pátečním čtvrtfinále se Ghana poprvé v historii střetne s Uruguayí.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Ghaňan Asamoah Gyan se raduje z branky do srbské sítě během MS v Jihoafrické republice.

Článek

Jihoamerický tým v dávných dobách MS dvakrát získal zlato (1930 a 1950), letos se svěřenci trenéra Rajevace prezentují skvělou defenzívou. V základní skupině ani jednou neinkasovali (0:0 s Francií, výhra 3:0 nad JAR a vítězství 1:0 nad Mexikem), až v osmifinále jejich obranu překonal Jihokorejec I Čong-jong. Uruguayi postup dvěma góly zařídil Luis Suarez.

Čtyřnásobný šampion Afriky Ghana nejprve díky proměněné penaltě Asamoaha Gyana porazila Srbsko, stejný fotbalista opět z penalty zařídil remízu 1:1 s Austrálií. Postup Afričanům nezhatila ani závěrečná porážka 0:1 od Němců. V osmifinále se duel Ghany s USA musel jako jediný prodlužovat, v nastavení rozhodl gól koho jiného než Asamoaha Gyana.

Na vítězství Uruguaye si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Ghany vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,7. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama