Hlavní obsah

Hlaváčková chce s novou parťačkou získat další grandslam

Praha

Do nové sezóny s novou parťačkou. Tenistka Andrea Hlaváčková měla po Turnaji mistryň napilno. Stěhovala se, sháněla si spoluhráčku a už také začala s přípravou na další rok, v němž by po boku Číňanky Pcheng Šuaj chtěla opět bojovat o grandslamové tituly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Andrea Hlaváčková.

Článek

Konec roku přinesl v životě tenistky Andrey Hlaváčkové několik změn. Přestěhovala se do Prahy a po rozchodu s Lucií Hradeckou řešila otázku, s kým se v příští sezóně představí na kurtech. „Po Turnaji mistryň jsem si dopřála pár dní odpočinku, neboť mě čekalo hodně zařizování kolem nového bytu,“ prozradila třicetiletá rodačka z Plzně. „Ale bavilo mě to,“ dodala s tím, že poté odjela do Kalifornie, kde si volné chvíle skvěle užila. „Úplně jsem vypnula a odreagovala se. Procestovala jsem kus Ameriky,“ pochlubila se.

Dva týdny pak trénovala na Floridě a nyní se už zase pilně připravuje v České republice. Není divu, hned na začátku roku ji totiž čeká první zápas po boku její nové parťačky Pcheng Šuaj. „V době, kdy už jsme s Luckou věděly, že se rozejdeme, jsem začala hledat spoluhráčku. Věděla jsem, že Pcheng Šuaj, s níž už jsem vyhrála dva turnaje, má o mě zájem. Tak jsem jí zavolala, zeptala se, jaké má plány na novou sezónu a bylo to. Sedly jsme si. Chvíli jsem se stresovala, jak dlouho mi bude trvat, než někoho seženu, ale naštěstí se to vyřešilo rychle,“ vyprávěla stříbrná medailistka z olympiády v Londýně.

Staronová dvojice se spolu představí první lednový týden na turnaji v čínském Šen-čenu  „Už se obě moc těšíme, zezačátku si ale moc velké cíle nedáváme,“ prohlásila Hlaváčková. V průběhu roku však už budou mít větší ambice. „Obě chceme vyhrát grandslam, takže k tomu budeme směřovat. Uvědomujeme si ale, že máme před sebou ještě hodně dlouhou cestu,“ řekla vítězka French Open a US Open ve čtyřhře.

Než ale odletí na zápasy, užije si Vánoce. „Už se na ně strašně moc těším. Přijede za mnou můj snoubenec a strávíme je v rodinném kruhu. Dárky už mám nakoupené a zabalené,“ přiznala. A jaké dodržuje tradice? „Máme smaženého kapra, bramborový salát a nudle, to je naše tradiční jídlo,“ uzavřela.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 16 : 00
20240426T16 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 16 : 00
20240426T16 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 35
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová