Hlavní obsah

Bouřlivák Kyrgios mile překvapil. Dodržel slovo a zapinkal si s fanouškem

Montreal/Praha

Tenista Nick Kyrgios patří k největším bouřlivákům. Občas rozmlátí raketu, vynadá vulgárně fanouškům, nebo vypustí zápas, protože ho to zrovna nebaví. Teď se ale ukázal v lepším světle. Když ho jeden z fanoušků na sociálních sítích poprosil, zda by si s ním mohl zatrénovat, neodmítl ho a své slovo dodržel.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Nick Kyrgios.

Článek

Asi každý si vzpomene na romanci Eugenie Bouchardové s jejím fanouškem Johnem Goehrkem. Ten se na Twitteru s kanadskou tenistkou vsadil, že pokud vyhrají finále Super Bowlu hráči New England Patriots, půjdou spolu na rande. Třiadvacetiletá kráska tehdy sázku prohrála a své slovo dodržela. S americkým studentem vyrazila na basketbalové utkání NBA.

Teď se o setkání s tenistou pokusil další fanoušek. Sedmnáctiletý Mathieu Marshall na Twitteru požádal Nicka Kyrgiose, zda by si s ním mohl zatrénovat v Montrealu, kde se tento týden koná Rogers Cup. „Nicku, v úterý budu na Rogers Cupu, vím, že to asi není reálné, ale pokud bys trénoval, mohl by sis na pět minut se mnou zahrát?“ zeptal se.

Po hodině se dočkal kladné odpovědi. „Určitě, když tam budeš, zajdi za mnou,“ napsal dvaadvacetiletý Kyrgios, který pak vyzval i další fanoušky, aby se za ním přišli podívat na trénink a pozdravili se s ním. Od hráče, který patří k největším bouřlivákům a který občas během zápasů divákům vynadá, je to překvapivá reakce.

Australský tenista v úterý opravdu svůj slib dodržel a s fanouškem si na chvíli zahrál. „Ten pocit, když vám Nick Kyrgios umožní si s ním během tréninku zapinkat, je nádherný,“ rozplýval se po setkání mladík.

"Byla to zábava. Když jsem byl malý, nikdy mě nenapadlo, kolik budu mít příznivců. Nyní jich tolik chodí na mé tréninky, aby mě viděli hrát. Pokud navíc chtějí, abych si s nimi zahrál, rád jim to umožním," prohlásil Kyrgios na webu ATP. "Jsem šťastný, když někomu udělám radost," dodal čtyřiadvacátý hráč světa, kterého ve středu čeká ve druhém kole turnaje pětatřicetiletý Ital Paolo Lorenzi.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Kalinská probíhá
20240426T16 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková probíhá
20240426T16 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 35
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová