Hlavní obsah

Oblíbený tým Bucie. Uvidíme je spolu ještě někdy hrát?

Fanoušky oblíbený tým Bucie na French Open spolu nehraje. Zatímco Bethanii Mattekovou-Sandsovou můžeme ve čtyřhře sledovat po boku Latishi Chanové, Lucie Šafářová se dala na poslední chvíli dohromady se Světlanou Kuzněcovovou. Uvidíme úspěšnou dvojici ještě někdy spolu?

Foto: Profimedia.cz

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová na archivním snímku

Článek

„Obě jsme stejně bláznivé, takže se určitě k sobě vrátíme,“ prohlásila Bethanie Matteková-Sandsová na oficiálním webu French Open. „Je to jen kvůli tomu, protože Lucie měla nějakou bakteriální infekci a nevěděla, kdy se vrátí,“ vysvětlovala třiatřicetiletá Američanka, z jakého důvodu neobhajují loňský titul spolu, ale každá s jinou hráčkou.

„Lucie nemohla několik měsíců hrát a v době, kdy jsem si sestavovala turnajový kalendář, nebylo jisté, co všechno stihne,“ dodala bývalá světová jednička v deblu, která se na kurty vrátila v březnu po vážném zranění kolene. Loni ve Wimbledonu si vykloubila čéšku a přetrhla čéškový vaz.

„Po chirurgickém zákroku jsem musela šest týdnů nechat nohu nataženou a nehýbat s ní.“ Když jsem mohla začít chodit, bylo to úžasné,“ zavzpomínala. „Když jsem pak při rehabilitaci postupně ohýbala koleno víc a víc, bylo to pro mě vítězství.“ Na podzim už začala s lehkým tréninkem a na návštěvu za ní přijela i její parťačka a kamarádka Šafářová.

Chodily spolu do posilovny a jezdily i na výlety. Jejich přátelství je velké, a když jednu nebo druhou trápilo zdraví, vždy se podporovaly. Během své dosavadní spolupráce vybojovaly pět grandslamových titulů, dva na Australian Open, jeden na US Open a dva na French Open. Tak se třeba dají opět dohromady už na Wimbledon.

Reklama