Hlavní obsah

Biatlonisté mají jasno o jménech pro olympijské Soči, řeší se jen pátý muž

Praha

Český biatlon dosud nemá olympijskou medaili, v Soči se ale šanci na ni zdá hodně vysoká. Na únorové ZOH se vydá pět mužů a pět žen, o nominaci je už v podstatě jasno a zůstal jen jeden otazník, který se týká poslední místenky mužů.

Foto: Petr Horník, Právo

Gabriela Soukalová v olympijské nominaci samozřejmě nechybí.

Článek

V návrhu nominace, který bude ve čtvrtek předložen ke schválení Českému olympijskému výboru, figurují Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup, kteří už mají olympijskou zkušenost z minulosti. S nimi je tam pak pětice debutantů na ZOH Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Eva Puskarčíková, Jitka Landová, Lea Johanidesová.

„Trenér mužů Ondřej Rybář chce ale dát ještě prostor uzdravenému Zdeňku Vítkovi, aby koncem týdne při svěťáku v Itálii soupeřil s Tomášem Krupčíkem, jehož jméno jsme zatím nahlásili na seznam pro Soči. Mezi nimi to může být ještě otevřené," vysvětluje šéf svazu Václav Fiřtík a potvrzuje, že nominační plénum ČOV ještě požádá o výjimku, aby páté jméno v sestavě mužů mohlo být potvrzeno až 19. ledna večer po skončení závodů Světového poháru v Anterselvě.

Ženská část reprezentace s výjimkou Soukalové pak zůstane v italském vysokohorském středisku i osm dnů na soustředění před odletem na ZOH, který je pro drtivou většinu biatlonistů plánován na 30. ledna. S muži trénující kometa českého biatlonu odjede do slovinské Pokljuky.

"Pouze Johanidesová, která si vyjela nominaci nas závodech IBU Cupu, bude cestovat do Soči trochu později, protože se na přelomu ledna a února ještě chystá i na domácí mistrovství Evropy v Novém Městě na Moravě," prozrazuje Fiřtík s tím, že role náhradnice zatím připadá zkušenější Báře Tomešové.

Reklama

Související témata: