Hlavní obsah

Bylo mi líto, že střídám, přiznal po Švédech zničený Kovář

Soči

Hned dva čeští brankáři absolvovali olympijský debut při vstupu Hadamczikova výběru do turnaje v Soči. Při středeční konfrontaci se Švédskem nastoupil od první minuty Jakub Kovář, jenže když po jedenapadesáti vteřinách druhé třetiny Zetterberg zvýšil už na tříbrankový rozdíl, nastoupil na led Alexander Salák.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Jakub Kovář inkasuje druhý gól z hole Patrika Berglunda.

Článek
Fotogalerie

„Dostal jsem velkou šanci, ale nevyužil jsem ji. Přitom jsem se cítil před utkáním dobře," posteskl si Jakub Kovář po prohře se Švédskem. „Moc mě mrzí druhý inkasovaný gól. Byla to rána, ale ruku jsem měl přilepit k tělu a puk neměl do sítě projít. Střely při první a třetí brance jsem vůbec neviděl. Jen jsem si kleknul a doufal, že mě trefí. Ale neměl jsem štěstí," posteskl si Kovář.

"Nechtěl jsem zápas vzdávat, bylo mi to líto. Ale věděl jsem, že tým potřebuje nakopnout, protože všichni měli po třetí brance hlavy dole," vykládal zničeně Kovář.

„Nebylo jeho chybu, že jsme rychle prohrávali. Jde o vynikajícího gólmana a tři inkasované branky na tom nic nemění. Problém nebyl v něm," hájil spoluhráče útočník Jaromír Jágr. „S Kubou a jeho výkonem neměla naše prohra nic společného. Šlo jen o hru nás v poli," přitakával útočník Patrik Eliáš.

„Neprohráli jsme kvůli výkonům brankářů, ale protože jsme teprve po čtvrtém gólu začali hrát agresivně," nesvaloval vinu na Kováře ani trenér Alois Hadamczik.

Výměnou na citlivém postu v 21. minutě mužstvo jakoby probral z letargie, byť i Alexander Salák rychle inkasoval. „Těšil jsem se na první zákrok a dostal banána. Kluci mi pak pomohli, ukázali srdce a dál bojovali. Neřeším, jestli se zamotala situace na brankářském postu. Mně je ukradený, jakou mám pozici. Hlavní je, abychom udělali radost lidem," zůstal nad věcí Salák.

Trenér Hadamczik oznámil, že proti Lotyšsku v pátek nastoupí od první minuty Ondřej Pavelec, který byl proti Švédsku jen na tribuně. „Už dopředu jsem byl takhle rozhodnutý," pronesl český trenér, pozici druhého gólmana pro pokračování turnaje však nekomentoval.

Reklama

Související témata: