Hlavní obsah

Zapomeňte na Chalupáře, Jágr a spol. se na vás povalí z obrazovky 24 hodin denně

První čeští reprezentanti už do Soči odletěli a jejich příznivci se pomalu mohou těšit na maratón televizních přenosů ze zimní olympiády. Na ČT Sport poběží 24 hodin denně, část se přesune i na ČT2. Alternativou pak bude i konkurenční skupina Nova, která nabídne olympiádu na placeném kanálu Nova Sport a také prostřednictvím internetové služby Voyo.cz. Česká televize nachystala dvě studia, jedno přímo v Soči a druhé v olympijském parku na pražské Letné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr už zase brzy oblékne reprezentační dres...

Článek
Fotogalerie

Teprve v listopadu získali také Jágra a spol. Za sublicenci na vysílání hokejového turnaje muselo vedení České televize přepustit Nově práva na několik seriálů a filmů, včetně populárních Chalupářů.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Na Kavčích horách tak nachystali celkem 250 hodin televizního olympijského vysílání, 22 sportů a 302 soutěží. Dva olympijské programy ČT Sport a ČT2, kompletně v HD kvalitě, a až šest programů na webu znamenají dosud nejširší nabídku v historii vysílání ze zimních olympijských her. Vůbec poprvé bude také Česká televize vysílat ze dvou olympijských studií, umístěných přímo v centrech dění, v ruském Soči a v olympijském parku na pražské Letné.

Fotbal se přestěhuje na ČT2

Hlavní události her nabídne ČT Sport, olympijské vysílání pak doplní program ČT2, který zahrne i pravidelné přenosy Gambrinus ligy, Ligy mistrů a dalších klubových soutěží. Televizní vysílání doplní kompletní nabídka internetových přenosů. Fanoušci tak nepropásnou jedinou olympijskou disciplínu.

„Maximum soutěží ze Soči budeme vysílat přímými přenosy. Poprvé v historii navíc divákům poskytneme informační servis ze dvou souběžně vysílajících studií, která budou umístěna přímo v centru dění, a tedy mimo tradiční zázemí Kavčích hor," avizuje Jiří Ponikelský, výkonný ředitel ČT Sport.

Sedm expertů v čele s Neumannovou

Na devět komentátorských pozic se do Soči vypraví jedenáct komentátorů, jež doplní čtyři reportéři v terénu. ČT bude mít v Soči k dispozici hned sedm expertů, třeba bývalou běžkyni na lyžích Kateřinu Neumannovou či tradiční hokejové spolukomentátory Martina Hostáka a Davida Pospíšila.

Dvě studia zajistí komplexní přehled o olympijském dění. „Moderátoři na Letné budou spolupracovat s reportéry na místě, protože chceme divákům u obrazovek co nejlépe zprostředkovat atmosféru mezi fanoušky. A olympijský park zahrne mnoho atrakcí, které si pozornost zaslouží," vysvětluje hlavní dramaturg olympijského vysílání Robert Záruba.

První přenosy ze Soči se ve vysílání České televize objeví už den před slavnostním zahájením, kdy proběhnou úvodní soutěže a kvalifikace v krasobruslení, snowboardingu a akrobatickém lyžování.

Reklama