Hlavní obsah

Tyčkařka Rybová přišla o rekord, ale znovu ji čeká finále

BIRMINGHAM

V letošní sezóně sice tyčkařka Pavla Rybová přišla o český rekord, ale na halovém mistrovství Evropy v Birminghamu bude znovu bojovat o medaili. V sobotní kvalifikaci skočila 450 centimetrů a do nedělního finále postoupila z pátého místa.

Článek

Přitom se jí prý v závodu moc nedařilo. "I když v rozcvičování to bylo super, udělala jsem několik krásných skoků, všechno bylo v pohodě, ale v závodu to bylo naopak hrozné," prohlásila a ulevilo se jí, že nakonec mezi osmičku vyvolených prošla. "Protože mám ten letošní standard tak vysoko, že se to povedlo. Tak snad to bude zítra lepší," řekla novinářům.

Je bývalou halovou mistryní světa i Evropy, na kontě má i bronz z MS v Helsinkách. Na posledních dvou halových ME byla zkušená tyčkařka, známější pod dívčím jménem Hamáčková, vždy šestá. "Na medaili bude třeba skočit 465," předpokládala.

Přesně taková je hodnota českého rekordu, který jí letos vzala kolegyně Kateřina Baďurová. "Formu mám, jen jsem se trochu potýkala s únavou. Takže dneska jsem měla divné pocity, ale doufám, že jsem si to před nedělí vybrala," uvedla Rybová.

Svěřenkyně Boleslava Patery z Dukly Praha byla ráda, že skákala v druhé kvalifikační skupině a nemusela brzo ráno vstávat. "Přeci jen už mám trochu starší kosti," usmívala se osmadvacetiletá tyčkařka, která si poprvé v kariéře přivezla na velkou akci maskota.

Od manžela Jiřího Ryby, bývalého vícebojaře, dostala zebru. "Proč zebru? To je naše osobní věc, to bych sem netahala," odmítla vysvětlení. Přeliv s pruhy měla i na hlavě, její nehty navíc zdobily barvy národní vlajky. "Potřebuju k holiči, ale už jsem to nestihla," dodala.

Reklama

Související témata: