Hlavní obsah

Manchester City - Aston Villa 4:0Citizens neklopýtli, k titulu jim chybí bod. Aston Villu po pauze smetli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Džeko 1 : 0
72. Džeko 2 : 0
89. Jovetic 3 : 0
93. Touré 4 : 0
Záznam online reportáže

Manchester/Praha
Aktualizováno

Poločas se střelecky trápili, ale pak to přišlo. Fotbalisté Manchesteru City rozstříleli po pauze v dohrávce 29. kola anglické ligy Aston Villu 4:0 a mají na dosah titul. Na druhý Liverpool mají před posledním kolem dvoubodový náskok, k celkovému triumfu jim stačí remíza, neboť mají výrazně lepší skóre než Liverpoolští. O šanci na titul tímhle výsledkem už definitivně připravili třetí Chelsea, která ztrácí čtyři body.

Foto: Phil Noble, Reuters

Edin Džeko z Manchesteru City jásá, střelecky se výrazně prosadil i proti Aston Ville.

Článek
Fotogalerie

Netrpělivě se čekalo, jak Citizens zareagují po pondělním klopýtnutí Liverpoolu na hřišti Crystal Palace (3:3). Stačilo jim získat čtyři body ve dvou zbývajících zápasech, teď už jen jeden jediný v posledním kole a stanou se bez ohledu na výsledky konkurentů podruhé během tří let mistry. I  v posledním utkání v neděli proti West Ham United mají výhodu domácího trávníku.

Z jejich sílícího tlaku proti Aston Ville dlouho nebylo nic, v nastaveném čase první půle spálil stoprocentní gólovou šanci Nasri, který po Milnerově centru minul branku z malého vápna.

Gólman Guzan likvidoval domácí šance i po pauze, ale jen do 64. minuty, kdy Zabaletovu přízemní přihrávku zužitkoval v gól Džeko. V 72. minutě bývalý teplický útočník znovu zblízka dával na 2:0. Bosňan tak zaznamenal v druhém utkání po sobě dvě branky, celkem se v této sezóně trefil v anglické lize šestnáctkrát.

Jovetič v závěru přidal třetí gól, Touré čtvrtý. Na druhé straně Weimann trefil jen břevno, ale Aston Villa nemusí tolik smutnit. V soutěži je zachráněná stejně jako poslední soupeř Citizens.

Domácím sice chyběli Jesús Navas i argentinský střelec Sergio Agüero, který nedohrál sobotní zápas proti Evertonu kvůli problémům s třísly, ale klíčový středopolař Yaya Touré úspěšně mohl řídit nápor domácích.

Manchesterští na svém stadiónu Etihad vyhráli 16 z 18 ligových zápasů a v závěrečném nedělním duelu s West Hamem jim k titulu stačí remíza. Při případné bodové rovnosti s Liverpoolem jim pomůže lepší skóre. Jejich brankový rozdíl je plus 63, u Reds, kteří končí proti Newcastlu, to činí jen plus 50...

Anglická fotbalová liga - dohrávka 29. kola:
Manchester City - Aston Villa 4:0 (64. a 72. Džeko, 89. Jovetič, 90.+3 Touré)
Dohrávka 28. kola:
Sunderland - West Bromwich 2:0 (13. Colback, 31. Borini).
Který tým získá v anglické Premier League titul?
Manchester City
80,8 %
Liverpool
19,2 %
Celkem hlasovalo 7589 čtenářů.

Reklama

Související témata: