Hlavní obsah

Franz Beckebauer zahájil pražskou návštěvu na svazu

PRAHA

Setkáním s vedením Českomoravského fotbalového svazu v pondělí krátce po poledni začala oficiální část dvoudenní návštěvy Franze Beckenbauera v České republice. Slavný německý internacionál a bývalý trenér přiletěl do Prahy propagovat letošní mistrovství světa, na němž je šéfem organizačního výboru.

Foto: archiv

Franz Beckenbauer

Článek

Dnes ho ještě čeká setkání s prezidentem republiky Václavem Klausem a recepce v pražském Rudolfinu.

Beckenbauer přiletěl soukromým letadlem a jeho první kroky vedly do strahovského sídla českého fotbalu. Tam ho přivítali předseda ČMFS Pavel Mokrý, místopředsedové Vlastimil Košťál a Jaroslav Vacek a také jeho trenérský kolega ze Slovenska Jozef Vengloš.

S ním si mohl fotbalový "Císař" zavzpomínat na bělehradské finále v roce 1976, v němž byl Beckenbauer na straně poražených, zatímco Vengloš slavil jako asistent trenéra. O čtrnáct let později se potkali znovu na MS v Itálii už jako trenérští konkurenti a po čtvrtfinále se pro změnu radoval německý kouč.

Návštěvu uzavře setkání s Paroubkem

Na Strahově se však fotbalový vyslanec dlouho nezdrží, už v 16:00 ho čeká na Pražském hradě audience u Václava Klause. Od 18:00 pak pořádá organizační výbor MS v Rudolfinu recepci, po níž plánuje šedesátiletý Beckenbauer setkání s novináři.

Jeho návštěvu Prahy uzavře v úterý ráno setkání s premiérem Jiřím Paroubkem a ještě dopoledne bude "Císař" pokračovat ve své cestě po všech 31 zemích, jejichž týmy si vybojovaly účast na závěrečném turnaji mistrovství světa. Další zastávkou bude Švýcarsko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články