Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 2:4Karlovy Vary po sérii domácích výher podlehly Pardubicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. P. Sýkora 0 : 1
16. Skuhravý 1 : 1
30. Hruška 2 : 1
32. Nahodil 2 : 2
36. Kaut 2 : 3
59. Čáslava 2 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů podlehli v 11. kole extraligy Pardubicích 2:4 a po předešlých čtyřech domácích výhrách za sebou tentokrát neuspěli. Energie sice vedla v polovině utkání 2:1, ale ještě ve druhé třetině otočili stav Lukáš Nahodil s Tomášem Kautem a v závěru pojistil výsledek při power play Západočechů do prázdné branky Petr Čáslava.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický brankář Robert Kristan.

Článek

Karlovy Vary nastoupily s pozměněným složením formací a v brance s Habalem, který nahradil zraněného Závorku. Po úvodní šanci Kočího se hostům v 11. minutě po trestech Skuhravého a Jana Tomečka naskytla příležitost hrát 45 vteřin v pěti na třem. Početní výhodu po 18 sekundách využil bombou z levého kruhu Sýkora. V 15. minutě při Marcinkově vyloučení vyrovnal Skuhravý, který překvapil Kristana pokusem rovněž z levého kruhu.

Domácí v polovině zápasu stav otočili. Deylovo nahození od modré čáry tečoval Radim Hruška. Radost domácích netrvala ani dvě minuty. Po ideální přihrávce Benáka projel Nahodil domácí obranou a nedal Habalovi šanci. Po vyrovnávací brance Východočeši ožili a začali domácí přehrávat. Velkou příležitost Radila ještě dokázal karlovarský gólman zlikvidovat, ale pak už byl po zmatcích v obraně na Kautovu střelu z bezprostřední blízkosti krátký.

V posledním dějství si Pardubice hlídaly jednobrankový náskok a snahu Západočechů o vyrovnání mařila zejména jejich častá vyloučení. Pšurný na trestné lavici pobyl hned třikrát. Přesto Energie v posledních třech minutách vyvinula velký tlak v pásmu hostí a některé střely karlovarských hráčů jen těsně minuly hostující branku. V době největšího náporu sáhli karlovarští trenéři k power play, ale Čáslava střelou do prázdné branky pečetil výsledek.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Skuhravý (Kverka ml., D. Hruška), 30. R. Hruška (Deyl) - 11. P. Sýkora (Tybor, Benák), 32. Nahodil (Benák, Tybor), 36. Kaut (Mojžíš, Endál), 59. Čáslava. Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Ondráček, Komárek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 3526.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, R. Pšurný - Koblasa, Kverka ml., Vachovec - Gorčík, R. Hruška, Štals. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Pardubice: Kristan - Čáslava, Ščotka, Havlík, Benák, Kočí, Gregorc, Mojžíš - P. Sýkora, T. Zohorna, Marcinko - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, M. Špaček, Semorád - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články