Hlavní obsah

Chceme se opírat o kvalitní středovou řadu, nastiňuje Nezmar liberecké záměry

Liberec

Liberečtí fotbalisté jsou už v plném rozjezdu do sezóny díky kvalifikaci o Evropskou ligu, ale další prioritou je pro ně i úspěšný start do tuzemské nejvyšší soutěže. Sportovní ředitel klubu Jan Nezmar na prahu ligových bojů ještě shrnul situaci v hráčském kádru, který doznal některé změny. „Měli bychom mít kvalitní středovou řadu,“ naznačil liberecký funkcionář přednosti současného výběru.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

S libereckými fotbalisty si zatrénoval i sportovní ředitel klubu Jan Nezmar (třetí zleva).

Článek

V kolonce odchodů figurují tři zkušená jména. Jaká ztráta je nejcitelnější?

V médiích se hodně přetřásali brankář Přemysl Kovář a kapitán Radoslav Kováč. S Přemou jsme dlouho vyjednávali, ale neúspěšně. A po jeho odchodu do ciziny jsme se rozhodli pro stávající brankářskou trojici Lukáš Hroššo, Ondra Kolář, Daniel Bojčuk. Radek Kováč odváděl kvalitní práci na hřišti i v kabině. Ale musíme jeho přestup do Sparty brát reálně. Oslabení týmu o největší osobnost se pokusíme nahradit. Věřím, že tuhle roli by mohl zvládnout Honza Rajnoch. Jen připomenu ještě odchod Sergeje Rybalky, ale s tím se počítalo už v průběhu jara.

Co říkáte na doplnění kádru v defenzivě?

Jak už jsem naznačil, vrátil se z hostování gólman Bojčuk. Získali jsme univerzála na oba kraje obrany Honzu Mudru ze Znojma. I když má za sebou teprve premiérovou ligovou sezónu, je to hotový fotbalista.

Středová řada působí alespoň podle výčtu hráčů hodně zajímavým způsobem.

Také ji považuji za velmi kvalitní (úsměv). Důležitým faktorem je, že se nám podařilo udržet Davida Pavelku. Byl o něj velký zájem. Do záložní formace přišli Branislav Obžera a Tomáš Ďubek. Druhý jmenovaný prokázal schopnosti ve slovenské lize a má předpoklady, aby na to navázal i v Liberci.

Slovan se v minulé sezóně navzdory čtvrtému místu v tabulce potýkal se střeleckou produktivitou.

Otazníkem zůstává, jako to bude vypadat letos. Vojta Hadaščok se vrátil z hostování na Žižkově. Přivedli jsme Michala Hamuláka z Michalovců, nejlepšího střelce druhé slovenské ligy. Je to gólový typ útočníka, který si umí najít míč i proměňovat šance. Záleží na tom, jak rychle se dokáže adaptovat na vyšší intenzitu české soutěže. Věříme, že podpoří ofenzivní sílu mužstva. A pak je tady i mladík Denis Frimmel z juniorky.

Reklama

Související témata: