Hlavní obsah

Slavia - Mladá Boleslav 3:0Operace se zdařila, sešívané srdce sešito. Slavia se zachránila v extralize

Praha

Tři body a mohli otřít pot z čela. Stalo se. Hokejisté Slavie potřebovali v pátek porazit Mladou Boleslav v základní hrací době, pak se definitivně zachránili v extralize a vyhnuli se možné baráži. Podařilo se, domácí slavili po vítězství 3:0. Utkání ovlivnili dva mladí útočníci. První dva góly si připsali Tomáš Hertl a Dmitrij Jaškin. Do konce skupiny o umístění zbývají tři kola, zatím se na posledním místě drží Boleslav.

Článek

Bušili, ale gól nedokázali vstřelit. Slávisté za prvních dvacet minut předvedli tlak, šance, ale brankář Jaroslav Hübl vše pochytal. Domácí se ukázali i ve dvou přesilovkách, ale nic kloudného nevymysleli. Naopak ve druhé prokázali, že si umí skvěle přihrávat. Posílání puku bylo tolik, jakoby si slávisti úspěšné pokusy počítali.

Za hosty, kteří vstoupili do zápasu jako poslední tým tabulky, nenastoupil útočník David Vrbata, který má zranění na ruce a bude mimo hru údajně až čtyři týdny.

V páté minutě utkání rozhodčí přerušili hru. Ze slávistického kotle fanoušci vehementně volali doktora. Na pomoc přispěchal lékař domácího mužstva, poté se také dostavila záchranná služba. Ta po krátkém ošetření odvedla dívku, která šla po svých a komunikovala.

Osmnáctiletý Hertl poslal Slavii do vedení

Na začátku prostřední části se mohli v početní výhodě ukázat i hosté, i oni žili dvě minuty v naději, že překonají gólmana, ale nepovedlo se. Do stejné role se dostala za pár minut i Slavia, opět se ji nedařilo, ale naskytla se hned další příležitost, na trestnou lavici šel hostující kapitán David Výborný. A v polovině souboje už gól padl, domácí poslal do vedení osmnáctiletý Tomáš Hertl.

Za tři minuty mohl srovnat Lukáš Pabiška, který ujížděl sám na gólmana Dominika Furcha přes půlku hřiště, ale včasný zásah dvojice obránců, kteří se stihli vrátit, vše pro Boleslav zhatil. Na druhé straně neuspěl zase Vladimír Růžička, sám se potom opřel zklamáním o mantinel, nemohl uvěřit.

Výhru pečetil Jelínek v oslabení

Třetí dvacetiminutovku začali hosté v pěti proti čtyřem, ale neuspěli, naopak mohli ještě inkasovat, jenže ani druhá strana nedokázala vstřelit gól. Slavia se přesto musela dál bránit, na trestnou lavici šel za hákování Pavel Kolařík. Pro domácí téměř čtyři minuty, kdy museli myslet především na bránění. Tuhle pasáž zvládli i díky zkušenostem kapitána a Petra Kadlece.

Ve 45. minutě se individuálně prosadil Dmitrij Jaškin, který se střelou zápěstím trefil pod horní tyčku, Hübl neměl šanci. Přesně takto to zkoušel devatenáctiletý forvard při rozbruslení před zápasem. Slavia vedla 2:0, když ji k záchraně v extralize vedli dva mladíci. Za tři minuty ujel při vlastním oslabení Petr Jelínek a klub z Edenu byl blízko k záchraně. Nic podstatného se v utkání už nestalo a tým vedený trenérem Vladimírem Růžičkou bude i příští sezónu hrát nejvyšší soutěž. U Mladé Boleslavi je zatím otazník.

Skupina o udržení - 9. kolo
Slavia - Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. T. Hertl (Krejčík, P. Jelínek), 45. Jaškin (Micka), 48. Jelínek (Sklenář). Rozhodčí: Minář, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:6, navíc Žabka (MB) DKU. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3123.
Furch - Kadlec, Valach, Kuboš, Krejčík, Kolařík, Šulc - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, Jaškin, Sklenář - Vondrka, P. Jelínek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.
J. Hübl - Baldwin, Rýgl, Beňovič, Žabka, Hay, Čutta, Mozík - Tomas, D. Výborný, Pabiška - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Bahenský, Mikulík. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: