Hlavní obsah

Bratislavou se v sobotu neslo Češi do toho!

BRATISLAVA

Centrum hlavního města Slovenska a okolí zdejšího zimního stadiónu bylo v průběhu soboty plné českých fanoušků, kteří neochvějně věří v obhajobu mistrovského titulu. Pokřiky „Češi do toho!“ nebo „My to stejně všechno vyhrajem!“ zněly odpoledne například před historickou budovou Slovenského národního divadla.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Fanoušci českého a lotyšského týmu před zápasem

Článek

Kvečeru se fanoušci přesouvali k zimnímu stadiónu. „Přijeli jsme z Brna. Šampionát je pro nás tak blízko, že zde nemůžeme chybět,“ řekl fanoušek Libor před vstupem na stadión. Jeho přítel byl oblečený v české vlajce a před stadiónem si ještě dal nastříkat na vlasy českou vlajku.

„Pracujeme v nedalekém kadeřnictví a nastříkáme fanouškům na vlasy vlajku kterékoli ze zúčastněných zemí,“ usmívala se mladá kadeřnice. Starší český fanoušek si dal zbarvit bradku do národních barev. „Ještě dobře, že jsem nedokázal tak rychle přepočítat, kolik jsou čtyři eura v českých korunách, jinak bych to asi neudělal,“ smál se při odchodu.

Český fanoušek s bradkou v národních barváchfoto: Právo/Ivan Vilček

„Nemáme vstupenky a možná skončíme v nedalekém Fan Village, kde je velkoplošná obrazovka,“ prozradila skupinka v českých dresech, která přijela z Hodonína.

Čeští hokejoví fanoušci v Bratislavěfoto: Právo/Ivan Vilček

Dvě hodiny před začátkem utkání však před halou nabízelo vstupenky hned několik překupníků. Čeští fanoušci většinou kroutili hlavami nad předraženými vstupenkami, ale Lotyši je kupovali. „Přijeli jsme z daleka, tak nemůžeme na stadiónu chybět,“ řekl Lotyš oblečený ve vlajce a vytáhl z peněženky 100 eurovou bankovku.

Čeští fanoušifoto: Právo/Ivan Vilček

Už před stadiónem bylo jasné, že to bude boj nejenom na ledě, ale také v hledišti. Lotyšů přijelo do Bratislavy opravdu hodně. „Obhajujeme titul mistrů světa, mistrovství světa je v sousední zemi, tak se přece nemůžeme nechat překřičet,“ vstupoval s odhodláním na stadión fanoušek Mirek z Prahy.

Reklama

Související témata: