Hlavní obsah

Chvíle hrůzy v NHL. Útočník Columbusu se srazil s rozhodčím a led opouštěl na nosítkách

Los Angeles

Nebyl to vůbec příjemný pohled. Útočník Columbusu Nick Foligno se v nočním utkání hokejové NHL v Los Angeles nepříjemně srazil s čárovým rozhodčím Shanem Heyerem a otřesený pak několik minut zůstal ležet obličejem k ledu. Do šatny musel být odvezen na nosítkách, podrobnější vyšetření však naštěstí vážnější zranění vyloučilo a šestadvacetiletý Američan bude v pořádku.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Zraněný útočník Columbusu Nick Foligno opouští zápas v Los Angeles na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

K nešťastné kolizi došlo ve 49. minutě za stavu 3:2 pro domácí Krále. Foligno se podél střídaček snažil zavést puk do útočné třetiny, v tom se mu ale chtěl zabránit Jeff Carter. Jenže do souboje se přimotal i čárový rozhodčí Shane Heyer, který se ve snaze vyhnout se oběma hokejistům posadil na mantinel u střídačky Kings.

Rozjetý Foligno však narazil obličejem do jeho nohy a zůstal ležet na ledě. Přivolaní lékaři jej po pár minutách umístili na nosítka a odvezli do útrob stadiónu. S devíti kanadskými body třetí nejproduktivnější hráč Blue Jackets v této sezóně byl po celou dobu při vědomí a spoluhráčům i přítomným fanouškům na nosítkách zdvihnutím ruky naznačil, že bude v pořádku.

To nakonec potvrdilo i rentgenové vyšetření a Foligno po konci utkání odcestoval z Kalifornie spolu se svým týmem.

Trenéry i spoluhráče však Folignův pád na led vystrašil. „V tu chvíli si totiž víc děláte starosti o svého spoluhráče, samotný zápas je až druhořadý," přiznával kouč Columbusu Todd Richards. Jeho svěřenci za stavu 3:2 pro domácí inkasovali v závěrečných jedenácti minutách ještě dvakrát a prohráli tak 2:5. „Bylo opravdu hodně těžké soustředit se na zápas, když se tohle Nickovi stalo," řekl obránce Tim Erixon.

Reklama

Související témata: