Hlavní obsah

Reichel přichází na reprezentační střídačku. Říha si jako asistenta vybral zlatého hocha z Nagana

Praha
Aktualizováno

Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa Robert Reichel se objeví na střídačce hokejové reprezentace jako asistent kouče Miloše Říhy. Rozhodlo o tom sobotní zasedání výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý kapitán národního týmu Robert Reichel na exhibici v Jihlavě.

Článek

„Když byl 7. června Říha zvolen trenérem národního týmu, dostal mandát vybrat si své spolupracovníky," vysvětluje generální sekretář svazu Martin Urban, jak se jméno Reichel dostalo na stůl. Bývalý útočník a kapitán reprezentace, který zítra oslaví 47. narozeniny, už trenérsky působil v Litvínově i u českého týmu do 18 let, nyní se stává na střídačce nejbližším Říhovým spolupracovníkem.

Z litvínovské líhně přichází i nový trenér brankářů reprezentačního A-týmu. „Do této pozice byl schválen Zdeněk Orct, dalšími členy realizačního týmu zůstávají lidí, kteří už tam působili za předchozího trenéra Jandače," dodává Urban s tím, že Říha dostal prostor k doplnění svého realizačního týmu o jednoho až dva lidi ještě do příštího zasedání výkonného výboru, které proběhne 6. srpna. „Může jít ještě o další asistenta trenéra, případně konzultanta," naznačuje Urban.

O Fischerovi není jasno

V pozici generálního manažera bude působit Petr Nedvěd. Nedořešené zůstává zapojení jeho předchůdce Jiřího Fischera, přičemž Říha původně projevoval zájem o spolupráci s ním. „Zatím v realizačním týmu reprezentace nefiguruje," říká Urban.

Premiéru na reprezentační střídačce zažije tandem Říha-Reichel při listopadovém utkání Karjaly, kdy Češi budou v Praze hostit Švédy, čímž vyvrcholí výročí 110 let hokeje v našich zemích. Poprvé se ale reprezentanti pod vedením nových trenérů sejdou už koncem srpna v Přerově, rodném městě nového kouče. „Tam si Říha s Reichlem chtějí na čtyři dny pozvat širší okruh adeptů reprezentace a vedle vzájemného seznámení a tréninku by mělo dojít i k nějakému modelovanému utkání," naznačuje Urban.

Realizační tým české hokejové reprezentace
Trenér: Miloš Říha
Asistent trenéra: Robert Reichel
Generální manažer: Petr Nedvěd
Manažer: Jan Černý
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videokouč: Denis Havel
Lékaři: Dušan Singer, Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeuti: Pavel Kolář, Radovan Sakaláš, Michal Truc
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček, Petr Šulan, Filip Ondráček.

Reklama

Související témata: