Hlavní obsah

Bývalý mistr světa doufá, že Bottas bude letos pořádně zlobit Hamiltona

Praha

Bude dominovat zase Lewis Hamilton z Mercedesu, nebo letos titul získá Ferrari či dokonce Red Bull? Nico Rosberg doufá, že nadcházející sezona formule 1 nabídne skvělou podívanou plnou napětí a soubojů až do úplného konce světového šampionátu. „Chceme vidět na čele bojovat alespoň tři týmy,“ přeje si bývalý mistr světa.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel a Nico Rosberg.

Článek

Nová sezona formule 1 se pomalu blíží. Týmy v půlce února začnou představovat své monoposty a o měsíc později pak v australském Melbourne odstartuje první závod světového šampionátu. Fanoušci i odborníci doufají, že na tratích uvidí napínavé souboje a hlavně, že o titulu se rozhodne až v úplném závěru mistrovství.

Stejné přání má i Nico Rosberg. Bývalý jezdec formule 1 byl zatím poslední, kdo dokázal přerušit dominanci Lewise Hamiltona. Ten získal svůj druhý a třetí titul v letech 2014 a 2015. Poté se mistrem světa stal právě Rosberg a v letech 2017 a 2018 zase kraloval britský jezdec. „Mercedes je v posledních letech nejlepší, my ale chceme vidět skutečné akce, chceme vpředu vidět také Red Bull, chceme, aby na čele bojovaly alespoň tři týmy,“ uvedl Rosberg na webu news.com.au.

„To by bylo skvělé,“ dodal s tím, že Ferrari titul mohlo získat už loni, avšak udělalo příliš mnoho chyb. „Sebastian Vettel i celý tým se musí zlepšit. Loni hodně chybovali, jinak by pravděpodobně vyhráli. Musí udělat pokrok. Mají na to. Určitě to bude opět zajímavá podívaná.“

Nico Rosberg doufá, že v popředí šampionátu uvidí také Hamiltonova týmového kolegu, Valtteriho Bottase. „Valtteri je mnohem lepší, než zatím ukázal. S novou sezonou začíná znovu. Má možnost se ocitnout v mnohem silnější pozici a pořádně zlobit Hamiltona. Myslím, že je to možné. Hodně bude záležet na tom, jak mu vyjde začátek šampionátu,“ uzavřel Němec, který se s Hamiltonem nemá příliš rád.

Reklama

Související témata: