Hlavní obsah

Guard Carl Nicks chce od Saints lukrativní kontrakt

Guard New Orleans Saints Carl Nicks ve včerejším rozhovoru řekl, že se chce stát nejlépe placeným hráčem na své pozici. Nicks je spolu se svým spoluhráčem Jahrim Evansem považován za jednoho z nejlepších ofenzivních linemanů v NFL.

Foto: gettyimages.com

Carl Nicks a Drew Brees se mají letos stát volnými hráči

Článek

Nicks v úterním rozhovoru pro rádio Sirius XM NFL řekl, že jeho kontrakt by měl být vyšší, než je sedmiletý kontrakt na 56,7 miliónů dolarů, který v roce 2010 podepsal jeho spoluhráč Jahri Evans. Nicks si za své výkony, díky kterým byl v posledních dvou sezónách vybrán do Pro Bowlu a All-Pro týmu, takový kontrakt bezpochyby zaslouží. Celou situaci však komplikuje fakt, že Saints mají na své soupisce několik důležitých hráčů, kteří se za několik týdnů stanou volnými hráči.

Kličovým hráčem, který se má letos podle smlouvy stát volným hráčem, je quarterback Drew Brees. Saints se zatím nedokázali s letošním ofenzivním hráčem roku dohodnout na novém kontraktu a podle zákulisních informací na něj použijí franchise tag. Pokud se New Orleans rozhodnou využít na Breese franchise tag, vydělá si v následující sezóně 14,4 miliónů dolarů. Brees zkompletoval během uplynulé sezóny 71,2% přihrávek (rekokrd NFL) pro 5.476 yardů (rekord NFL), 46 touchdownů a 14 interceptions.

Mezi další důležité hráče, kterým letos končí smlouva, patří wide receiver Marques Colston, jenž je považován za nejlepšího wide receivera New Orleans. Osmadvacetiletý Colston zachytil během letošní sezóny 70 přihrávek pro 1.038 yardů a 8 touchdownů.

Reklama