Hlavní obsah

Elvis Dumervil byl za velmi kuriózních okolnost propuštěn z Denveru

Nedávno jsme zaregisrovali zprávu, že obránce Elvis Dumervil bude propuštěn z Denveru, jelikož nebude ochoten přistoupit na snížení svého platu z 12 miliónů dolarů na 8 miliónů dolarů. Dumervil nakonec s touto podmínkou souhlasil, ale přesto byl z Denveru propuštěn. Důvod? První informace hovoří o tom, že jeho agent nestihl odeslat potřebné dokumenty do vypršení termínu určenému pro restrukturalizace kontraktů.

Foto: gettyimages.com

Elvis Dumervil

Článek

Broncos se s Dumervilem ústně domluvili na tom, že si sníží plat. K této dohodě došlo 35 minut před deadlinem, do kterého bylo možné restrukturalizovat kontrakty, avšak Dumervilův agent nestihl prostřednictvím faxu odeslat včas potřebné podepsané dokumenty, a tak jej byli Broncos nuceni propustit. Pokud by tak neučinili, museli by mu vyplatit původních 12 miliónů dolarů.

„Tohle jsou kontrakty, které Vám roztrhají vnitřnosti," řekl šéf fotbalových operací Broncos John Elway. „Jakožto bývalý hráč nejsem rád, když tohle vidím. Nerad jsem viděl, když se to stalo spoluhráči, a nerad to dělám v pozici, ve které jsem, ale musím udělat to, co je nejlepší pro náš tým," prohlásil Elway. „Museli jsme se chránit," okomentoval celou kuriózní situaci jeden z činovníků Broncos.

Dumervil tvrdí, že celou situaci zavinili Broncos. Podle prohlášení trojnásobného člena Pro Bowlu změnil Denver v „poslední minutě" finální podobu dohody, čímž zdržel celý proces.

Díky Dumervilově propuštění ušetřili Broncos v platovém stropu 7 miliónů dolarů, nicméně jim v platovém stropě zůstane 4,89 miliónů dolarů, tzv. „mrtvých peněž".Celou záležitost bude pravděpodobně řešit arbitráž a bude se jí zabývat vedení NFL.

Broncos si vybrali Dumervila do svého týmu ve čtvrtém kole draftu v roce 2006. Během šesti sezón, které za ně odehrál, zaznamenal 225 tackles, 63,5 sacks a 16 forced fumbles. Třikrát byl vybrán do Pro Bowlu a v roce 2009, během kterého zaznamenal 17 sacks (nejvíce z NFL), byl vybrán do All-Pro týmu.

Reklama