Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Opava 6:1Komličenko hattrickem zařídil Mladé Boleslavi výhru nad Opavou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Komličenko 1 : 0
21. Komličenko 2 : 0
27. Helebrand 2 : 1
44. Takács 3 : 1
53. Takács 4 : 1
58. Komličenko (penalta) 5 : 1
67. Ladra 6 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi v duelu 5. kola první ligy doma deklasovali nováčka z Opavy 6:1 a na svém stadiónu tak vyhráli teprve podruhé z posledních 11 zápasů. Hattrickem se o to zasloužil ruský útočník Nikolaj Komličenko, který se tak s pěti trefami v sezóně dostal do čela tabulky střelců. Navíc se podílel i na jedné ze dvou tref Ladislava Takácse a nahrál na gól Tomášovi Ladrovi. Za Opavu na průběžných 1:2 snižoval Matěj Helebrand. Slezané tak mají na kontě po pěti kolech jediný bod, Boleslav po druhé výhře poskočila do středu tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor tří gólů Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi.

Článek

Opava poprvé v sezoně nastoupila se čtyřmi obránci, což se neukázalo jako dobrý krok i vzhledem k nejistotě srbského stopera Radiče. Ten už po dvou minutách při snaze o kličku ztratil míč a pustil domácí do brejku. Přes Komličenka a Diviše se dostal míč ke zcela volnému Ladrovi, kterého ještě brankář Fendrich vychytal, ale Komličenko hlavou dorazil míč do sítě.

Po dvaceti minutách Radič opět chyboval, když nebyl důrazný v souboji s Ladrou po dlouhém výkopu, míč se dostal k Takáscovi, který kolmicí vyslal na steč Komličenka a ruský útočník přehozením brankáře skóroval podruhé.

Teprve pak začala hrát i Opava, která do té doby působila zakřiknutě. Pomohl jí i rohový kop Zapalače, po němž Helebrand přetlačil ve vápně Hůlku a snížil. Slezané rázem byli jak politi živou vodou. Bylo jich plné hřiště, vyhrávali většinu soubojů a vytvářeli si velký tlak. Domácí se často zmohli jen na odkopy.

Helebrand měl další šanci, ale Šeda si s jeho střelou nadvakrát poradil. A po srovnání sahal zejména Puškáč, který ve 40. minutě běžel sám na brankáře, ale Šeda ho ustál a nepříliš dobře umístěnou střelu vyrazil.

V závěru poločasu domácí vysvobodil opět Komličenko. Nejprve kolmicí vysunul Konatého, který mu míč vrátil, Komličenko dobře vypálil, a i když brankář Fendrich stačil míč vyrazit, Takács dorážel do prázdné branky, čímž před půlí domácí uklidnil a změnil ráz utkání.

A v 53. minutě přišlo definitivní rozuzlení, když po rohu vznikl ve vápně Opavy závar a Takács dotlačil míč do branky. Poprvé v kariéře tak v lize skóroval dvakrát v jednom utkání. Dosud měl na kontě jen tři branky.

Opava po zranění Svozila opět přešla na hru na tři obránce a nasadila vysokého útočníka Smolu. Jenže Boleslav podobné trable jako v první půli nepřipustila. Naopak po dalším brejku vybojoval na brankáři penaltový faul Konaté a Komličenko z pokutového kopu završil svůj hattrick. Už po pěti kolech tak má více branek než za celou minulou sezonu.

Vydařený zápas korunoval Komličenko přihrávkou na Ladru, který se ještě pustil do kličky a následně přidal šestý gól domácích. Mladá Boleslav tak vyrovnala svou nejvyšší výhru v lize z listopadu 2015, kdy rovněž 6:1 přehrála doma Jihlavu. A to ještě Přikryla pěkně vychytal Fendrich.

5. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - SFC Opava 6:1 (3:1)
Branky: 3., 21. a 58. z pen. Komličenko, 44. a 53. Takács, 67. Ladra - 27. Helebrand. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Vít. ŽK: Schaffartzik (Opava). Diváci: 3100.
M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Chaluš, Král, Keresteš - Hůlka (73. Kateřiňák), Takács - Diviš (65. Přikryl), Ladra, Konaté - Komličenko (81. Mareš). Trenér: Weber.
Opava: Fendrich - Hrabina, Svozil (52. Smola), Radič, Helebrand - Kuzmanovič, Schaffartzik, Jursa, Zapalač (83. Janetzký) - Jurečka (70. Řezníček), Puškáč. Trenér: Skuhravý

Reklama

Související témata: