Hlavní obsah

Slovenský rebel Weiss: Pod Hapalem jsem v reprezentaci skončil!

Bratislava

Slovenský fotbalový reprezentant Vladimír Weiss má jasno. Pod českým trenérem Pavlem Hapalem už nehodlá hrát za národní tým. Kauza z pondělního utkání Ligy národů mezi Českem a Slovenskem (1:0) graduje. Weiss v 79. minutě uraženě opustil slovenskou lavičku, když neunesl, že jej český kouč neposlal na hřiště. "Za Hapala jsem skončil," nechal se slyšet Weiss v deníku Plus jeden deň.

Pavel Hapal o chování Vladimíra WeisseVideo: Sport.cz

 
Článek

Weiss neodehrál v posledních dvou utkáních proti Ukrajině a Česku ani minutu a evidentně situaci nerozdýchal. Vše vygradovalo jeho odchodem z lavičky ještě před koncem utkání v Praze. Český trenér Hapal podle deníku pak označil jeho chování v Edenu za projev neúcty vůči trenérům, realizačnímu týmu a spoluhráčům. „Asi byl frustrován z toho, že nedostal příležitost," připustil český trenér.

Weiss měl po utkání Hapalovi podat ruku, ale poté údajně opustil stadion v Edenu individuálně. Deník tvrdí, že se organizátorů ptal na cestu.

Hapal potvrdil, že s Weissem od zmíněného utkání nemluvil. „Nějaké řešení v hlavě mám, ale zatím s ním nepůjdu na veřejnost," řekl český trenér ohledně budoucnosti hráče v národním týmu. Nejspíš ale nebude co řešit, protože hráč údajně nechce pod českým koučem za slovenskou reprezentaci nastupovat. "Vůči mužstvu i realizačnímu týmu  neprojevil respekt a to určitě není v pořádku," řekl dnes Hapal pro web Slovenského fotbalového svazu.

"Dalších pět hráčů mohlo udělat to, co on, ale neudělali to, protože si uvědomovali, že to není správné. Pokud se někde vyjádřil, že v reprezentaci končí, přede mnou tak neučinil. Nemám od něho žádné oficiální stanovisko. A dokud ho mít nebudu, nemám se k čemu vyjádřit. Míč je tedy na jeho straně, on musí vysvětlit, co se stalo," dodal český kouč.

Strávil noc v cele

Weiss v říjnu po prvním utkání s českou reprezentací v Trnavě společně s dalšími hráči porušil životosprávu. Po této aféře skončil na lavičce trenér Ján Kozák. Jeho nástupce po pondělním utkání s Českou republikou řekl, že zvolil variantu bez Weisse. „My Vlada Weisse známe, víme, jakým způsobem hraje. Rozhodli jsme jinou variantu, do zápasu jsme ho nepustili. Ale nikde není napsané, že v dalším utkání nebude hrát. Takže v tom nevidím žádný problém," vysvětloval český kouč slovenské reprezentace.

Weisse provází pověst kontroverzního hráče. V minulosti například strávil noc v cele předběžného zadržení, protože se odmítl podrobit dechové zkoušce i odběru krve. Soud ho posléze osvobodil, Weiss však kvůli tomu byl na nějakou dobu vyřazen z národního týmu.

Ublíží absence Vladimíra Weisse výkonům slovenské fotbalové reprezentace?
Ano.
4,7 %
Ne.
95,3 %
Celkem hlasovalo 19766 čtenářů.

Reklama

Související témata: