Hlavní obsah

Překvapení je na světě. Hvězda českého MMA přešla k rivalovi

Praha

Hotovo, podepsáno. Kdo si myslel, že se tak nemůže stát, spletl se. Hvězda mění barvy. Makhmud Muradov má jasno o své nejbližší budoucnosti. Další jeho MMA zápasy v kleci se budou odehrávat pod organizací OKTAGON MMA. Tuto informaci získal Sport.cz před pár hodinami a je potvrzena od obou stran transakce. Fanoušci se mohou těšit na první zápas. Ten je už za dveřmi.

Foto: OKTAGON MMA

Makhmud Muradov (vpravo) a promotér organizace OKTAGON MMA Ondřej Novotný po podpisu kontraktu.

Článek

„Je to tam! Podepsali jsme smlouvu na čtyři zápasy a ten první se bude konat 8. června v Bratislavě. Moc se na vás těším, děkuju za podporu a OKTAGONu děkuju za možnost u nich zápasit," vzkázal fanouškům po podpisu smlouvy Muradov.

Jeden z nejpopulárnějších českých bojovníků bude nyní hájit černožluté barvy. Ten, který je v přízni boxerského fenoménu Floyda Mayweathera. Američan dokonce Muradova angažoval jako vůbec prvního MMA zápasníka do svého TMT týmu. Nyní se devětadvacetiletý bojovník původem z Uzbekistánu pyšní skóre 19 výher a 6 porážek. V současnosti drží šňůru devíti výher v řadě. Naposledy prohrál v roce 2016.

Foto: OKTAGON MMA

Makhmud Muradov podepisuje kontrakt s organizací OKTAGON MMA.

"Jsme velmi rádi, že řady OktagonFamily rozšířil právě Mach. To, na čem jsme se dohodli a kam bude směřovat, nadchne nejen nás, ale všechny fanoušky MMA a sportu jako takového. Je to opět projekt, který je extrémně zajímavý pro obě strany a všichni se jen můžeme těšit, kam nás to až zavede," okomentoval novou tvář promotér organizace Ondřej Novotný.

Devětadvacetiletý zápasník své fighty od roku 2016 spojoval převážně s organizací XFN. V červnu měl mít v O2 areně hlavní zápas s Patrikem Kinclem, ale ze strany organizátorů nebyly dodrženy podmínky a Muradov duel zrušil. „Já se nemůžu připravovat a myslet na to, jestli zaplatí, nebo ne. Když nezaplatí, dám si pauzu," říkal před čtyřmi týdny Muradov. Nezaplatili. Dlouho bez zápasu ale nevydržel.

Jasná záležitost pro Makhmuda Muradova. Vypínač na bradu předvedl před měsícem v Liberci.Video: Sport.cz

„Už mám nějaké nabídky z Ruska, Asie a různých organizací, ale chtěl bych do UFC. Myslím, že za chvíli to přijde. Jsem připraven, je to můj sen. Budu první MMA UFC fighter z Uzbekistánu. Uzbekistán, to je 40 milionů lidí, to je dále také Kazachstán, Turkmenistán a Kyrgyzstán. To je nějakých 150 milionů lidí. Chci tvořit historii." řekl Muradov Sport.cz před měsícem.

O pár týdnů později podepsal kontrakt na čtyři zápasy s organizací OKTAGON MMA. Muradov není prvním velkým jménem, které přešelo k této stáji v posledních měsících. Karlos Vémola podepsal přestupní lístek a změnil dres oficiálně 11. února. Po necelých třech měsících provedl podobný krok i Muradov.

S organizaci XFN rozvázali spolupráci v minulých měsících a týdnech také Tomáš Kvapil, Jaroslav Jartim, Alexander Cverna, Petr Ondruš, David Dvořák a Mochamed Machaev.

Reklama